in

GUARDIAN KORIGOVAO FORTINU IZJAVU: ‘Čini se da su seljaci dobili kulturni rat’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2022/01/forto999_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/forto999_1.jpg”,”caption”:”Edin Forto (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”856c5f”},{“img”:”/img/vijesti/2022/01/forto444_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/forto444_3.jpg”,”caption”:”Edin Forto (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”37343e”}]

Sapunica nastala zbog nes(p)retne izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, koju je rekao u intervjuu za britanski Guardian, a u kojoj on kaže da su “rat u BiH dobili seljaci” danas je dobila novi zaokret.

Naime, kako je vidljivo iz korigovane verzije Fortinog intervjua objavljenog u Guardianu, pored riječi “rat”, u ranijoj rečenici “čini se da su seljaci dobili rat”, sada u zagradi stoji riječ “kulturni”.

U novoj verziji intervjua tako sada stoji “Čini se da su seljaci dobili kulturni rat”. Koliko je ovo bolja solucija, procijenite sami!

Osim ove korekcije, Guardian je na kraju teksta dodao i pojašnjenje Fortinih riječi.

alt

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ovaj članak je izmijenjen 14. januara 2022. Ranija verzija je citirala Fortu koji je rekao: ‘Izgleda da su seljaci pobijedili u ratu’. Da pojasnimo: Forto je posebno govorio isključivo o kulturnim pitanjima, a ne o ratu 1992-1995.”, stoji u pojašnjenju Guardiana, piše Klix.

Podsjećamo, Forto je sporni intervju dao za britanski The Guardian prije četiri dana, a glavna tema bila je ekonomski i turistički razvoj Kantona Sarajevo te planovi privlačenja investicija kako bi se turistički potencijal kantona maksimalno iskoristio.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HNŽ: Novi milijuni bolnicama

Najveće kvote za Afrički kup nacija i tiket koji ne pada