in

Budžet KS za 2022. godinu pred zastupnicima 31. januara

Slatka-Tajna.Eu

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je za ponedjeljak, 31. januara 2022. godine održavanje 48. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se naći i Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2022. godinu, kao i Zakona o njegovom izvršavanju.
U dnevni red ove sjednice uvršteni su Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, kao Prijedlog zakona o komunalnim taksama.

Uz Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za 2022. godinu, zastupnici će na ovoj sjednici izjašnjavati i o programima rada i finansijskim planovima za 2021. godinu šest javnih zdravstvenih ustanova, i to: Doma zdravlja KS, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za bolesti ovisnost, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju KS i kantonalne Direkciji za puteve, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji objekta radi rušenja, u svrhu izgradnje IX transverzale – rondo u ulici Safeta Zajke i Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju slobodnih dopunskih taksi oznaka, takođe, su tačke dnevnog reda ove sjednice.

Kolegij je za 15. februar 2022 .godine  zakazao održavanje tematske sjednice Skupštine KS na kojoj će se razmatrati Informacija Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS o stanju inkluzivnog odgoja i obrazovanja sa prijedlogom mjera za unapređenje odgojno-obrazovnog rada sa djecom s teškoćama u predškolskim ustanovama, osnovnim, srednjim školama i centrima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Put ‘Ćirine zgrade’: Od mogućeg muzeja do rušenja / Bljesak.info

RAJ ZA OČI: Mirza Selimović među palmama