in

‘KRAJ TI JE ŽIVOTA…’: Ramiz Salkić dobio prijetnje smrću

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2022/01/ramiz_salkic_sb_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/ramiz_salkic_sb_1.jpg”,”caption”:”Ramiz Salkiu0107 (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”d7c8b7″},{“img”:”/img/vijesti/2022/01/ramiz_salkic_arhiv_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/ramiz_salkic_arhiv_1.jpg”,”caption”:”Ramiz Salkiu0107 (Foto: Arhiv)”,”bg”:”302a25″}]

Potpredsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Ramizu Salkiću upućene su 7. januara prijetnje smrću putem društvenih mreža, koje je prijavio MUP-u Republike Srpske. 

“Ja sam ovaj i neke druge slučajeve prijetnji prijavio uredno službenim putem MUP-a RS-a. Ove i sve druge prijetnje neće mu omesti u širenju istine i traženju pravde za žrtve i kazne za zločince. Kao i svaki normalan čovjek zabrinutost postoji, ali straha nema. Naša je obaveza da tragamo za pravdom a pravda je eliminacija posljedica genocida, sigurno okruženje za sve ljude koji su se vratili, ukidanje diskriminacije Bošnjaka. Na tom putu nema posustajanja i odustajanja bez obzira na svakodnevne izazove i prijetnje sa kojim se čovjek susreće”, kaže Salkić za Faktor i zaključuje:

“Od istrage ne očekujem ništa posebno jer i u ranijim slučajevima sam dobijao informacije da nisu uspjeli pronaći pošiljaoca takvih poruka. Zbog toga mnoge nisam ni prijavljivao, ali ovu sada jesam.”

Sa Facebook profila Stefan Trbić u petak 7. januara Salkiću je stigla prijeteća poruka:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Previše otvoriš tvoja usta ti. Samo da znaš da ti je kraj karijere i života pederčino. Republika Srpska postoji i imaće svoj pasoš jel si razumeo u usta te j….” (sic!)

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Večernja škola – Denis ispravlja kemiju

Napredne ekonomije će do 2023. dostići puni oporavak proizvodnje