in

Velika blamaža za Dodika i “ekipu oko njega”, ministrica vanjskih poslova Švedske Ann Linde direktno osudila zapaljivu retoriku!

Slatka-Tajna.Eu

Ministrica vanjskih poslova Švedske Ann Linde izjavila povodom obilježavanja neustavnog dana entiteta RS da njena zemlja osuđuje zapaljivu retoriku lidera RS-a.

“Zajedno sa partnerima iz Evropske unije Švedska osuđuje zapaljivu retoriku koju su koristili lideri RS tokom proslave 9. januara”, rekla je Linde.

Dodala je da sva retorika i akcije koje izazivaju podjele moraju prestati i biti zamijenjene konstruktivnim potezima naprijed koji će biti u interesu naroda Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Njena izjava dolazi nakon što su predstavnici Evropske unije osudili huškačku retoriku koju su čelnici RS koristili tokom proslave 9. janura. Također zapriječeno je sankcijama u slučaju da se situacija pogorša.

“Predani smo olakšavanju dijaloga koji bi doprinio uklanjanju prepreka stvarnom napretku na evropskom putu BiH za dobrobit svih građana i zemlje.

Ako se situacija dodatno pogorša, EU raspolaže širokim paketom alata, uključujući postojeći okvir sankcija EU i reviziju ukupne pomoći EU”, poručeno je u saopćenju koje potpisuje Peter Stano, glasnogovornik Službe za vanjske i sigurnosne poslove EU.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sloba upućen na hitnu operaciju

Evo zašto je meso u pilećoj supi žilavo i suvo