in

Lud, zbunjen, izgubljen: Nepoznavanje VAR-a, pogrešna himna, jedan teren…

Slatka-Tajna.Eu

Haos na Afričkom Kupu Nacija

Afrički Kup Nacija nam je u prvoj sedmici ponudio totalni haos koji nema veze sa fudbalom i koji je naišao na oštre kritike fudbalske javnosti.




H. Zilić


Pisali smo već o sudiji iz Zambije koji je svirao kraj meča u 85. minuti, pa u 89, minuti, a isti arbitar je isključio mikrofon da ne sluša VAR sobu. Sve se to desilo na meču Mali – Tunis.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon toga duel Mauritanije i Gambije je počeo novim skandalom. Umjesto himne Mauritanije domaćini u Kamerunu su pustili izmišljenu melodiju, zatim pogrešnu himnu, a onda su skontali da na razglasu nemaju himnu države učesnice prvenstva.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Na otvarannju prvenstva u duelu Kameruna i Burkine Faso, VAR se koristio više od deset minuta jer se u VAR nisu “uštelili” i VAR je bio nepoznanica za sve prisutne.

Na duelu Komorija i Gabona, ekipa Komorija nije imala rezervnu granituru dresova jer oprema još nije stigla u Kamerun.

Fudbaler Malavija je u meču protiv Gvineje navodno odbio izmjenu jer je morao hitno u WC, dok je Senegal savladao Zimbabve golom iz penala u 96. minuti iako je utakmica bila produžena četiri minute.

Selektor Alžira se valjao po terenu i vrištao pred kamerama nakon remija njegove selekcije protiv autsajdera Sierra Leonea (0:0), dok dnevno gledamo dvije utakmice na jednom stadionu, gdje je najveće opterećenje na travnjaku.

Posljednji skandal priredili su Tunižani koji traže ponavljanje meča sa Malijem što bi bio presedan u svjetskom fudbalu da se utakmica grupne faze kontinentalnog takmičenja ponavlja.

Sve u svemu u Kamerunu je Afrički Kup Nacija počeo haotično i vidjet ćemno šta će se sve dešvati od 6. feburara kada je zakazano finale.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Real Madrid prvi finalist španskog Superkupa (VIDEO)

SAMO MJESEC NAKON POROĐAJA: Katarina Grujić posjetila estetskog hirurga