in

Zaštitite ruke tokom zime!

Slatka-Tajna.Eu

Ruke su neumorne radnice koje su u pogonu, ne samo na radnom mjestu već i u domu, a vrlo često zaboravljamo da su one i naš ukras. Nerijetko je početak i kraj brige o rukama nanošenje hidratante kreme nakon pranja, no jednostavnom i prirodnom njegom možete rukama pomoći da zasijaju onako kako i zaslužuju

U sredstvo za pranje suđa ulijte malo bademovog ulja, jedna čajna kašičica bit će dovoljna. Voda će smekšati tvrdu kožu, a ulje će pružiti potrebnu hidrataciju.

Mrtve ćelije kože možete ukloniti domaćim pilingom napravljenim od krupne morske soli i limuna kojeg ćete u ruke umasirati starom četkicom za zube.

Piling možete napraviti i od dvije kašike šećera pomiješane s uljem, bilo maslinovim, suncokretovim, biljnim ili dječijim. S tom smjesom izmasirajte ruke i isperite mlakom vodom.

Ruke operite toplom vodom te ih zatim grubom krpom za pranje ili platnom dobro izribajte. Dok je koža još lagano vlažna, nanesite smjesu pripremljenu od kašičice meda i kašičice maslinovog ulja. Na ruke navucite plastične rukavice, a preko njih pamučne rukavice i ostavite tridesetak minuta.

U zagrijanom mlijeku namočite ruke pet minuta, čime ćete utjecati na jačanje noktiju i hidrataciju kože. Nije samo mlijeko bogato mliječnom kiselinom već i prirodna alpha hydroxy kiselina, koja nježno skida mrtve ćelije, a visok nivo kalcija jača krhke i mekane nokte.

Želite li se riješiti zanoktica, zagrijte malu kašiku maslinovog ulja koju ćete umasirati u zanoktice. Prilikom masiranja koristite samo vrhove prstiju.

Kremu za ruke možete napraviti mikasanjem dviju čaša bademovog i jedne čaše susamovog ulja pomiješane s 50 grama esencije vanilije. Mekoća, elastičnost i neodoljivi miris stopostotno su zagarantirani.

Za one hrabrije ljubitelje kozmetičkih eksperimenata recept koji zahtijeva malo više truda, ali garantira i prekrasne ruke. Sastojci potrebni za bogatu kremu za ruke su: jedno bjelance, dvije male kašike ružine vodice te ista mjerica samljevenog ječma i glicerina. Kao šećer na kraju dodajte dvije i po kašičice meda. Nanesite je na ruke i držite nekoliko minuta.

 

 

The post Zaštitite ruke tokom zime! appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TRUDNICA U TOPLIM KRAJEVIMA: Sofija Milošević u kupaćem kostimu

POBJEDNIK “PINKOVIH ZVJEZDICA”: Totalna transformacija