in

Za podršku investicijama u ruralni turizam 3,5 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Vanjskotrgovinska komora BiH saopćila je da je objavljen javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM iz projekata EU za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH, a svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM bez poreza na dodatu vrijednost.

Јavni pozivi su raspisani u okviru projekata “EU4Agri”, “EU4Agri Recovery” i “EU4Business Recovery”.

Ove aktivnosti imaju za cilj razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, te očuvanje prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Za svaki projekat podnosilac prijave i partneri moraju obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 posto od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a, odnosno minimalno 15 posto sufinansiranje podnosioca prijave i partnera i 70 posto finansiranje kroz mjeru podrške od projekta “EU4Agri”.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera, dok podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili preduzetnik koji se bavi pružanjem turističkih usluga ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. mart, dok se dodatna pitanja u vezi sa ovim pozivom mogu dostaviti do 28. februara, isključivo putem formulara za pitanja na web-stranici projekta /eu4agri.ba/postavi-pitanje/.

Na web-stranici Vanjskotrgovinske komore nalazi se dokument “Smjernice za podnosioce prijave”, u kojem se nalaze sve informacije o kriterijumima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave, te drugi dokumenti i obrasci koji se odnose na ovaj javni poziv.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BERGUZAR KOREL U ŠETNJI SA BEBICOM! Evo kako glumica izgleda nakon trećeg poroda

Šef Zavoda za hitnu medicinu kazneno prijavljen zbog širenja COVID-a