in

Livno dobija inovativnu gradsku tržnicu

Slatka-Tajna.Eu

U okviru projekta Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH u Livno počinje realizacija projekta “Inovativna Gradska tržnica”.

Cilj projekta je povećanje proizvodnje poljoprivrednih proizvoda na lokalnom nivou, osiguranje lakšeg plasmana proizvoda, privlačenje većeg broja proizvođača i kupaca na tržnicu i njihovo povezivanje.

U okviru projekta raspisan je javni poziv za odabir korisnika infrastrukture gradske tržnice (štandovi, rashladne vitrine i aplikacija za upravljanje tržnicom).

Oni koji budu odabrani temeljem javnog poziva ostvaruju pravo na umanjenje naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 30 posto u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama, ostvaruju pet puta godišnje besplatno korištenje štanda za korisnike koji naprave rezervaciju štanda putem digitalne platforme te pristup aplikaciji za upravljanje tržnicom.

Projekt “Inovativna Gradska tržnica” podržan je kroz projekt EU4AGRI, a radi se o četverogodišnjoj inicijativi (2020-2024), koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno- prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane covidom-19 u Bosni i Hercegovini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, iznosi 20,25 miliona eura, a zajednički ga provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RASKINULI EDO FETIĆ I DRAGANA MITAR PO ČETVRTI PUT: Sha se odmah ogradio

NA IVICI TUČE: Stefan Mihić se unio u lice Sandiju Kojiću