in

ATP se konačno oglasio u vezi s Đokovićem

Slatka-Tajna.Eu

Asocijacija teniskih profesionalaca, poslije šest dana ćutanja o slučaju u vezi s Novakom Đokovićem, koji je zbog problema s vizom bio u smještaju za migrante u Melburni, konačno je reagovala saopštenjem.

Iz kancelarije ATP prije svega je navedeno kako u potpunosti poštuju žrtve koje je narod Australije podnio od početka pandemije virusa korona i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. “Komplikacije posljednjih dana u vezi s ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila”, stoji u saopštenju.

Naravno, osvrnuli su se i na dešavanja koja su nekoliko dana najvažnija sportska tema.

“Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedjeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtjevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedjeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedjelja pred nama”.

Takođe ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju vjerujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori s pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena”, zaključuje se u saopštenju.

Ðoković odradio trening na “Rod Lejver areni”

Najbolji teniser svijeta odradio je trening na “Rod Lejver areni” u Melburnu, rano jutros po našem vremenu.

Kako prenosi AFP, Ðoković je bio prvo u teretani, a poslije toga je sa svojim timom nastavio pripremu za predstojeći Australijan open na centralnom terenu kompleksa.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Futsaleri BiH počeli pripreme za historijski nastup na prvenstvu Evrope

RASKINULI EDO FETIĆ I DRAGANA MITAR PO ČETVRTI PUT: Sha se odmah ogradio