in

Schmidt prosvjednicima: Nastupila su teška vremena za BiH / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt upozorio je u ponedjeljak da su nastupila teška vremena za BiH pozvavši građane da čuvaju mir i tako sudjeluju u stabiliziranju stanja, nakon što su se pred sjedištem OHR-a okupili prosvjednici prosvjedujući zbog trenutnog stanja u zemlji.

Pred Schmidtovim uredom u Sarajevu (OHR) blokirajući promet okupio se veći broj prosvjednika kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u zemlji i zatražili odlučnije angažiranje međunarodne zajednice.

Schmidt je njihove predstavnike pozvao na razgovor u OHR, no prosvjednici su to odbili pa je on izišao ispred zgrade i tamo im u kratkom govoru poručio kako razumije njihovu zabrinutost zbog velike političke krize u zemlji i stalnog jačanja napetosti.

“Ovo su teška vremena za BiH i ja tražim potporu svih vas građana”, kazao je njemački političar ističući kako je sadašnju krizu potrebno riješiti što prije razgovorima.

Dodao je kako mu je dobro poznato što se zbilo u BiH prije 30 godina odnosno zbog čega građane te zemlje sadašnje stanje podsjeća na ono uoči početka rata 1992., kao i to što se zbilo u Srebrenici, aludirajući na genocid koji je tamo 1995. godine počinjen nad Bošnjacima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: www.slobodna-bosna.ba / Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, izašao je ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi se obratio građanima koji su se okupili ispred zgrade ove međunarodne institucije

Istaknuo je kako zbog toga nikada neće dopustiti dovođenje u pitanje integriteta BiH, a komentirajući obilježavanje 9. siječnja, kojega su u Republici Srpskoj ponovo obilježili kao entitetski praznik, kazao je kako to “nije bio dobar dan” no da je upravo zbog toga dodatni motiv da nastavi raditi svoj posao.

Prosvjede u Sarajevu organizirala je nevladina organizacija Restart, kao dio projekta kojega su nazvali “Buđenje građana”.

U okviru te inicijative potaknuli su državljane BiH koji žive u zapadnim zemljama da i oni organiziraju prosvjede i tako upozore vlade tih zemalja koliko je stanje u BiH opasno te kako je stoga nužno reagirati prije nego što kriza eskalira do mjere u kojoj se više neće moći kontrolirati.

Takva su prosvjedna okupljanja zakazana u Bruxellesu, Washingtonu, Londonu, Ottawi, Oslu, Rimu, Stockholmu, Torontu i još nekim gradovima, prenosi Hina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FK Borac upalio motore, počele pripreme

Hana i Grašo prošetali Splitom držeći se za ruke