in

POČELI PROTESTI U BRISELU; GRAĐANI BIH ŠALJU JASNU PORUKU: ‘Bosna i Hercegovina je multikulturalna država’ (FOTO, VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2022/01/protesti2.png”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/protesti2.png”,”caption”:””,”bg”:”35333d”},{“img”:”/img/vijesti/2022/01/protesti1.png”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/protesti1.png”,”caption”:””,”bg”:”3c3842″}]

Počelo je okupljanje bh. građana za podršku Bosni i Hercegovini u Briselu ispred sjedišta institucija Evropske unije (EU). Pored Belgije, protesti se danas, kako su organizatori najavili, održavaju u Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Italiji i drugim zemljama.

Ipak, u Briselu je danas centralni i najmasovniji protest, a istaknuta je zastava BiH i transparenti na kojima piše “Together we are Bosnia”. Poručeno je i da je BiH multikulturalna država, piše N1.

U svim ovim gradovima će biti pročitano pismo koje su ispred organizatora, “Platforme za BiH” – nevladine organizacije iz Nizozemske, pisali za najveće svjetske lidere.

Izvor : N1

Ranije je Dino Salihagić, jedan od organizatora protesta, rekao da ljudi iz Nizozemske, Njemačke, Luxemburga očekuju da će doći u Brisel, jer im je najbliža lokacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Također, danas u 12 sati u Crnoj Gori ispred sjedišta Delegacije EU održat će se građansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bekuta se danas pojavila na snimanju Zvezda Granda, prvi put nakon Mrkine smrti: Ana drastično smršala, pogledajte kako izgleda

Počeo “Lav Premium Arena 2022” turnir u futsalu u Gradišci