in

Počela isplata sudskih presuda i nagodbi u HNŽ / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanskog kantona, u petak 7. siječnja počelo je isplaćivanje redovnih isplata po sudskim izvršenjima i izvansudskim nagodbama po pravosnažnim sudskim presudama, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Foto: Bljesak.info / Adnan Faladžić

Kako se navodi, visina iznosa koji je Vlada Izmjenama i dopunama Proračuna HNK za 2021. godinu planirala utrošiti za ovu vrstu namjene je 4,5 milijuna KM.

”Riječ je o višegodišnjim obvezama prema kojima Vlada HNK pristupa vrlo ozbiljno sa samo jednim zadatkom, a to je konačno izmirenje spomenutih obveza, za što su se predstavnici institucija u kantonalnoj vladi u konačnici i obvezali kod Europskog suda za ljudska prava te Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”, navedeno je u priopćenju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Navodi se kako je ”slijedom događaja od 2016. godine, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela odgovarajuće mjere kako bi se u skladu sa presudama sudova sačinio dinamički plan isplata bez da se ugrozi likvidnost i stabilnost Proračuna HNK”.

Ministar financija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, o spomenutoj realizaciji isplaćivanja navodi da je do sada ministarstvo kojim rukovodi, iz Proračuna HNK uz planirani iznos od 4,5 milijuna KM u ove svrhe isplatilo skoro 25 milijuna KM.

”Ministar Faladžić također ističe da će i u budućnosti biti uloženi maksimalni napori i odgovornost pri rješavanju ovog krupnog problema. Dokaz tome jeste planirana proračunska pozicija od 4,5 milijuna KM u Proračunu HNK za 2022. godinu”, navedeno je.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Crni biber – šta sve jača

Slovenčka zvijezda uplašena: Senidi zaprijetili da će dobiti metak u čelo! Pjevačica se krije od straha!