in

Ovo je mrak u dvorištu Evrope koji traje 30 godina uz mentorstvo Srbije

Slatka-Tajna.Eu

Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić okarakterisao je defile Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS kao zastrašujući, kazavši kako je jasno čemu vodi politika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mustafić se oglasio na Twitteru, podijelivši video defilea u sklopu kojeg su Specijalci MUP-a RS pjevali stihove pjesme “Za krst”.

“Jasno je k’o dan čemu vodi Dodikova politika. Cijeli prizor je zastrašujući od pjesme do defilea, poruka i namjere. Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije”, napisao je Mustafić.

U ovom entitetu je obilježen neustavni dan RS-a, a ceremoniji su prisustvovali zvaničnici tog entiteta, brojni gosti iz Srbije, kao i ambasador Rusije u BiH.

Vrijedi napomenuti i da je u više gradova u RS-u zabilježeno nekoliko incidenata uoči obilježavanja 9. januara.

Podsjećamo, novinar i kolmunista Dragan Bursać komentarisao je za Al Jazeeru obilježavanje tzv. dana RS u Banja Luci.

“Svi oni koji su imali tu nesreću da gledaju obilježavanje neustavnog Dana RS, mogli su vidjeti kako pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a pjevaju ultranacionalističku pjesmu sa stihovima “Srba ima kao lista, nema više komunista; Za krst, za krst, Nemanjića, za slavu, za slavu, Obilića”.

Naravski ovo ima više zastrašujućih efekata za svakog normalnog čovjeka.

Specijalne jedinice se tako jasno i nadasve glasno legitimišu i svojom pjesmu poručuju da nisu tu nikako da bi štitile “sve građane RS“, a pogotovo ne nesrbe. One su tu da štite upravo i jedino Srbe. Lojalne Srbe.

Njihovo pojanje o “smrti komunista“ jasno se referiše na kolabracionističku tradiciju i ideološki je obojeno upravo četništvom. A to četništvo je nastalo na onoj starijoj, kosovskoj mitomaniji, što pjesma neosporno poručuje svima.

Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POVRATAK MAJE MARINKOVIĆ: Evo kada će se pridružiti Zadrugarima

Najjeftinije sredstvo za zdravu kožu