in

“Napisao sam, opsovao sam, kakve su to sankcije ako vas prima ambasador zemlje koja ih je uvela”

Slatka-Tajna.Eu

Gost emisije HTV-a “Nedjeljom u 2” je Aleksandar Trifunović, bh. novinar iz Banja Luke i glavni urednik portala BUKA. Govorio je o stanju u Bosni i Hercegovini, odnosu BiH i Hrvatske, te o političkim simpatizerima Milorada Dodika i njegovih poteza u BiH.

– Američka administracija je uložila mnogo više truda da Milorad Dodik dobije moć koju ima, nego što ulaže u sankcije. Mislimo da su sankcije alat da neko izgubi neki komad svoje političke moći, ove sankcije su samo proširenje prethodnih nakon kojih je Milord Dodik dobio izbore.

Osim onih u Banjoj Luci na lokalnom nivou, dobio je manje-više sve ostalo. Podsjećam vas da je prije mjesec dana, pod tim sankcijama koje je imao, bio primljen u rezidenciju američkog ambasadora, u njegovoj kući, i razgovarao je s njim.

Napisao sam, opsovao sam, “kakve su to sankcije ako vas prima ambasador zemlje koja ih je uvela”, izjavio je Aleksandar Trifunović, nezavisni portal BUKA.

– Jedan specifičan odnos je između američke administracije i Milorada Dodika, ako znate da je on najuspješniji njihov politički projekt u Bosni i Hercegovini, jer je Milorad Dodik u sve ove godine uspio, s političara koji je s dva zastupnika u parlamentu RS postao premijer, dobio je gotovo apsolutnu moć.

Milorad Dodik je uložio desetine miliona maraka našeg novca u lobiranje u Americi koja mu je uvela sankcije, i čak je podržavao Trumpa pred izbore, vrlo je zainteresiran za Ameriku jer je svjestan iz svojeg primjera da kad Amerika nešto želi, ona to i ostvari, dodao je Trifunović.

Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vlhova najbrža na Kranjskoj Gori

Njega kože kroz život: Od rođenja do starosti, tu nema mnogo mudrosti