in

Koje zemlje od Googlea najviše traže uklanjanje sadržaja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najviše zahtjeva za uklanjanjem sadržaja Googleu je stiglo iz Rusije, Turske, Indije, SAD, Brazila i Južne Koreje

Od 2009. godine Google redovito objavljuje broj zahtjeva za uklanjanje sadržaja koje prima od nacionalnih vlada i njihovih agencija. Globalni zahtjevi za uklanjanje porasli su značajnije u 2016. godini i od tada su rasli gotovo svake godine – potaknuti prvo zahtjevima nacionalne sigurnosti, a zatim uklanjanjem autorskih prava.

2016. godinu obilježio je izbor Donalda Trumpa za predsjednika SAD te britanski referendum za izlazak iz EU (brexit).

Surfshark je analizirao podatke Googlea o zahtjevima za uklanjanjem sadržaja u zadnjih deset godina te je kao ključne podatke izdvojio:

  • Rusija je podnijela najviše zahtjeva za uklanjanje u posljednjem desetljeću, gotovo deset puta više od drugoplasirane Turske
  • Šest od deset zemalja koje podnose najviše zahtjeva navode klevetu kao najčešći razlog za uklanjanje sadržaja
  • U godini, SAD je podnio najmanji broj zahtjeva za uklanjanje (596) Googleu od 2012. godine
  • Južna Koreja je napravila drugi najveći broj zahtjeva u 2020. godini, gotovo udvostručivši svoj desetogodišnji ukupan broj.
  • Rusija podnosi najviše zahtjeva za uklanjanje od kada se evidentiraju takvi zahtjevi najčešći razlozi za uklanjanje sadržaja s Googleovih platformi prema zemljama

Nakon Rusije, Indija i Turska su zemlje koje su tijekom vremena uputile najviše zahtjeva. No, obje države je u 2020. godini pretekla Južna Koreja, koja je gotovo udvostručila broj zahtjeva za uklanjanjem sadržaja na Googleu (2.397 zahtjeva). Zahtjevi su se najviše odnosili na optužbe protiv navodnih lažnih vijesti na YouTubeu, kao i blogove za koje se smatra da ‘potiču na prostituciju’, piše mreza.bug.hr.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Glavni razlog zahtjeva za uklanjanjem sadržaja na Googleu iz svih 25 najzahtjevnijih zemalja odnosi se na klevetu. Iz Rusije je najviše zahtjeva potaknuto nacionalnom sigurnošću. Kada je u pitanju uklanjanje sadržaja na zahtjeve iz Rusije iz Moskve tvrde kako Google presporo uklanja sadržaje na koje ih upozoravaju te da ograničava pristup ruskim medijima YouTubeu.

Googleove platforme s najviše zahtjeva za uklanjanjem sadržaja, You Tubeu se 2020. godine po zahtjevima pridružio i Googleov pretraživač

Zahtjevi za uklanjanje iz SAD-a porasli su u prvoj godini Trumpove administracije, uglavnom zahvaljujući porastu pritužbi povezanih s prijevarama od 285,47%. Gotovo svaka deseta od 3.039.200 američkih žrtava prijevare u 2017. godini bila je prevarena putem interneta ili telefonskih usluga.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

najgluplja karika 1. dio

Vlhova najbrža na Kranjskoj Gori