in

Đokovićev brat: Novaka hoće da zatvore

Slatka-Tajna.Eu

MELBURN – Nakon što je objavljeno da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković dobio Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu, pojedini mediji su objavili da je najbolji teniser svijeta uhapšen.

Američka novinarka Ksenija Pavlovic McAteer tvrdi da je Đoković uhapšen.

Ona tvrdi da je to saznala od njegova oca Srđana.

U vezi sa cijelim slučajem oglasio se i Đorđe Đoković, najmlađi Novakov brat.

“Besane noći za celu familiju, prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da je očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda”, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

“Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. Novak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose”.

 

“Da je došao da traži azil drugačije bi se ophodili prema njemu… Imamo javni transkript iz sudnice, oni su se prema njemu poneli kao prema kriminalcu, a ne kao prema sportisti”.

Zvanične informacije iz Melburna još uvijek nema.

Povezane vijesti:

Sud presudio u korist Đokovića, odbijen zahtjev za ukidanje vize

Ðoković: Nisam vakcinisan, dva puta sam preležao koronu

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta Novak Đoković dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu nakon što je sudija Entoni Keli istakao da je pratio sve smjernice i da mu zvaničnici nisu na vrijeme dostavili adekvatne informacije, te da je imao validno medicinsko izuzeće.

Međutim, advokat Ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu “prijetnje po javno zdravlje” i da se slučaj ponovo nađe na sudu.

I izgleda da se Vlada Australije upravo odlučila na tu mjeru, prema najnovijim informacijama koje dolaze iz Melburna.

Novinar Paul Šakal, koji piše za tamošnji The Age, kaže da je Đoković dobio slučaj na “poštovanju proceduralne pravde”, ali da zvaničnici ne vjeruju da on posjeduje ispravno medicinsko izuzeće.

Zbog svega toga imigracioni policajci pristupili ponovnom hapšenju Novaka Đokovića i njegovoj deportaciji iz zemlje, prenose mediji.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Svi necijepljeni stariji i kronični bolesnici kandidati su za respirator i umiranje

POVRATAK MAJE MARINKOVIĆ: Evo kada će se pridružiti Zadrugarima