in

ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu ‘Zelene beretke’ kreću sa prijemom novih članova…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2022/01/beretke.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2022/01/beretke.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiv”,”bg”:”353535″}]

“Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova.

Bit ćete obaviješteni šta, kako i gdje se učlaniti.

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova”, stoji u objavi “Zelenih beretki Bosnae”.

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

„Ne uskoro, već to treba pod hitno.. ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica.. jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo“, stoji u jednom od komentara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

(SB)

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Njega kože kroz život: Od rođenja do starosti, tu nema mnogo mudrosti

Nije sve gotovo, sudbina Đokovića u rukama jedne osobe