in

Slučaj “Đoković”: Pokrenuta peticija za protjerivanje kengura iz Srbije

Slatka-Tajna.Eu

Da ne bude sve samo “mračno” i loše u Melburnu, srpski narod se pobrinuo pokretanjem zanimljivih peticija. Čak tri su prethodnih dana pokrenute putem portala „peticije online“ zbog slučaja u čijem se središtu našao Novak Đoković.

Prvi teniser planete Novak Đoković je u imigracionom pritvoru u Australiji već pet dana, zbog provjere dokumenata u vezi sa medicinskim izuzećem za igranje na Australijan openu, ali i zbog zahtjeva za vizu.

Dok u Beogradu i Melburnu traju protesti svakog dana tim povodom, na internetu se pokreću peticije i jedna se izdvojila kao posebno zanimljiva.

“Peticija za izbacivanje kengura iz ZOO vrta u Beogradu i na Paliću kao znak odmazde protiv fašizma Australije u slučaju Đoković”, glasi ime šaljive peticije koja je pokrenuta u subotu.

Kako objašnjava autor, vodi se načelima nediskriminacije, anti-rasizma i ljudske slobode. I stoga traži…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Da se sve vrste kengura (nacionalne životinje Australije), po kojima je ova ostrvska zemlja najšire prepoznata, izbace iz ZOO vrtova i poklone ili presele u zoo vrtove u neku od zemalja regiona, ili vrate nazad u Australiju”, piše u opisu peticije.

Foto: Printscreen Peticije Online

Još zanimljivije je što je jedan od “potpisnika” i Rodžer Federer iz Beograda, Abu Hamza bin Laden i drugi.

One peticije sa nešto ozbiljnijim tonom su “Kako oni prema Novaku, tako i mi prema njihovim sportistima”, kao i “Peticija protiv isključivanja Novaka Đokovića sa Australijan opena”.

Ova posljednja je napisana na engleskom jeziku i oko ove dvije je do sada angažovano 53 odnosno 44 ljudi, dok je “Kengur peticija” privukla 23 potpisa za sada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ocjena poslovnog ambijenta 2021. godine:Senad Olovčić, Porsche BH, direktor

Cape Verde do minimalca protiv Etiopije