in

Mi smo mali deo sveta, ali ponosan

Slatka-Tajna.Eu

BEOGRAD – Ispred Skupštine Srbije u Beogradu i četvrti dan održan je skup podrške najboljem srpskom i svjetskom teniseru Novaku Đokoviću, kojeg australijske vlasti drže kao zatočenika u imigracionom hotelu.

Okupljenim građanima, koji žele da podrže Novaka i pokažu mu da nije sam u borbi koja mu tek predstoji, obratili su se Novakovi majka Dijana, otac Srđan i brat Đorđe.

Srđan je podsjetio da je Novak devet puta osvojio Australijan open, a da Australija nema nikakvo poštovanje prema njemu.

“To se dešava jer smo mi samo mali deo sveta, ali ponosni smo. Ne mogu nas slomiti. Novak je personifikacija slobode, svega ljudskog što jedan čovek sadrži u sebi. Sram ih bilo! Ne narod, već političare”, rekao je on.

Povodom poruka australijskih vlasti da mogu ponovo da uhapse Novaka, i u slučaju da ga sud oslobodi, Srđan je rekao da porodicu ne zanimaju borbe između federalne i pokrajinske vlade i tamošnjeg teniskog saveza, prenijeli su beogradski mediji.

“Da li smo mi životinje? Šta smo mi? Pa mi smo ljudi”, rekao je Srđan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Novakova majka Dijana navela je da joj je Novak rekao da ima samo ručak i večeru, a nema doručak.

“To nisu ljudski i humani uslovi. To mi je Novak lično rekao. Tamo nisu uslovi ni za zatvor. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak i večeru. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, nego gleda u zid”, istakla je ona.

Njegov brat Đorđe rekao je da se porodica nada da će Novak izaći kao slobodan čovjek i da vjeruje u nezavisno sudstvo u Melburnu. Novaka Đokovića noćas oko ponoći po našem vremenu, očekuje suđenje u federalnom sudu države Viktorija kada će biti poznato da li će mu biti omogućen ostanak u toj državi i samim tim učešće na Australijan openu /17. – 30. januar/.

Novak je zadržan u imigracionom pritvoru i odbijena mu je već ranije odobrena viza za ulazak, jer navodno nije ispunio epidemiološke uslove.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jeste li od onih koji vole poklanjati i jeste li spoznali radost poklanjanja?

Vjenčanje zakazano: Ženi se PETAR GRAŠO – Hayat Production