in

Kako se čuva ruska salata i koliki joj je rok trajanja

Slatka-Tajna.Eu

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već “treći dan” jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hlheba… Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.

Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

Najprije, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvijek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.

Ruska salata uvijek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negdje ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savjetujemo da je čuvate na temperaturi oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbjedni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










(b92)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Znate li da su neki pripadnici MUP-a RS i Vojske RS 1992.godine ubili 47 mojih Duratovića?”

U ponedjeljak porast temperature, ali vjetrovitije, ponegdje uz oborine