in

Slučaj Đoković: Hronologija testa i šta kažu dokumenti?

Slatka-Tajna.Eu

Traje saga u vezi sa Novakom Đokovićem i Australian openom, a novi zaplet dobili smo u subotu ujutro po srednjoevropskom vremenu, kada su objavljeni sudski spisi pred proces pred Federalnim sudijom, koji je zakazan za nedjelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

objavljenim spisima, advokati Novaka Đokovića naveli su da je najbolji teniser svijeta bio pozitivan na virus korona 16. decembra.

Dva dana ranije, Đoković je prisustvovao euroligaškom meču između Crvene zvezde i Barcelone, a 16. decembra oko 19 sati Nigel Heiz, jedan od igrača koji se fotografisao s Đokovićem, objavio je da je pozitivan na korona virus.

Dana 16. decembra, Đoković je bio učesnik panela “Putem šampiona“ u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i Sonja Vasić i Željko Obradović. Također, bio je i u Pošti Srbije, gdje je svečano predstavljena poštanska marka sa njegovim likom.

Dan kasnije, 17. novembra, Teniski savez Beograda svečano je proglasio najbolje takmičare u sezoni, a pehare i priznanja uručio je Đoković.

Sve to izazvalo je i lavinu natpisa u svjetskim medijima.

“Dok se ne završi sudski proces, neće biti zvaničnih reakcija“, rekli su iz Novakovog PR tima za Sport klub.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : REUTERS/Asanka Brendon

Kako prenosi BBC i drugi mediji, Đokovićevi advokati na sudu će tvrditi da je odluka da se ukine viza posljedica nekoliko “grešaka u nadležnostima“, te da nisu poštovane adekvatne procedure u ukidanju vize – npr, dovođenje u pitanje toga da li je Novak na pravi način informisan da se viza ukida i da li mu je data prava pravna prilika da odgovori.

Drugi ključni argument – sudeći prema dokumentima – bit će taj da li su službenici na granici pogrešno protumačili pravila u vezi s tim šta se podrazumijeva medicinskim razlogom za nevakcinisanje. Takođe, Novakovi advokati navode da je Đoković oko osam sati držan na aerodromu i da je tokom tog perioda imao malo komunikacije sa njima.

Podsjetimo, Đokovićevo medicinsko izuzeće od vakcine odobrila su dva nezavisna medicinska panela – jedna pri Teniskoj asocijaciji Australije, a drugi pri Vladi savezne države Victoria. Na web-sajtu Vlade Victorie prethodna infekcija korona virusom i dalje se navodi kao valjan osnov za izuzeće.

Ostaje da se vidi kakvo će objašnjenje Novak ponuditi, te kakva će biti konačna odluka Federalnog sudije.

Sve podneske pred Novakov proces pogledajte OVDE.

Đoković je devetostruki šampion u Melbourneu, a prvi Grand Slam turnir u sezoni počinje 17. januara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OVO SU SESTRE DŽENIFER LOPEZ KOJE SKORO NIKADA NISTE VIDJELI: Jedna je novinarka, druga ne voli da se eksponira!

Ko koga laže? Đoković 16. decembra pozitivan, a 17. uručivao pehare mladim teniserima