in

Ko koga laže? Đoković 16. decembra pozitivan, a 17. uručivao pehare mladim teniserima

Slatka-Tajna.Eu


Je li nalaz lažiran?


Novak Đoković i dalje se nalazi u Melbourneu u hotelu Park nakon što mu je odbijen zahtjev za australsku vizu.



Australske vlasti odbile su pustiti Đokovića da uđe u državu, pa je morao ostati izolovan u hotelskoj sobi, a u ponedjeljak će biti poznato konačno hoće li najbolji teniser svijeta nastupati na Australian Openu ili će biti deportovan za Srbiju.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Danas su njegovi advokati u žalbi na odluku dostavili dokumente u kojima su naveli da je prebolio koronu u decembru. Preciznije, oni navode da je 16. decembra Novak bio pozitivan na koronavirus.

U dokumentima priloženima sudu i koje je objavila australska vlada advokati Novaka Đokovića pišu da je njihov klijent “ostvario pravo na iznimku od pravila o nužnom cijepljenju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. decembra prošle godine zarazio koronom”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

No, interesantno da je tog dana Đoković bio na svečanosti u muzeju Pošte Srbije na predstavljanju prihodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”.

Dan kasnije Novak je bio okružen mnogom djecom kojoj je dijelio pehare. Na fotografiji sa tog događaja, baš kao i dan ranije, nije imao masku niti se pridržavao epidemioloških mjera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U Teniskom centru Novak na Dorćolu Đoković je podijelio pehare najboljim sudionicima Masters turnira (prva tri mjesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, odnosno prvima s rang liste do 12, 14, 16 i 18 godina. Predsjednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Novaku ikonu Bijelog Anđela za sve što je učinio u teniskom sportu, sportu uopće, za sva dostignuća i plemenitost koju svakodnevno čini širom planeta, što je jedinstven i unikatan heroj Srbije, sporta i ljudi širom svijeta.”

S obzirom na to da je 16. prema dostavljenim papirima bio pozitivan na koronavirus, nerealno je da je rezultate eventualnog testiranja saznao 17. navečer. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Slučaj Đoković: Hronologija testa i šta kažu dokumenti?

DANIJELA MARTINOVIĆ otvorila dušu nakon 25 godina veze – Hayat Production