in

“Tirani iz vlade, pustite Novaka“: Pokrenuta peticija za Đokovićevo puštanje

Slatka-Tajna.Eu

Navijači Novaka Đokovića pokrenuli su kontraudarac na odluku vlade Australije da najboljeg tenisera svijeta zatvori u hotel Park.

Oni su, naime, pokrenuli zvaničnu peticiju čiji cilj je da ona bude proslijeđena premijeru Australije Scottu Morrisonu, navedeno je sljedeće:

“Ukoliko može da se dogodi najboljem teniseru planete, može da se dogodi svakome od nas“, navedeno je na početku peticije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon molbe da peticija bude potpisana i proslijeđena dalje, te pojašnjenja da je cilj da Đoković bude pušten na slobodu i da mu bude dopušteno da zaigra na Australian openu, u pratećem pismu je dalje navedeno:

“Kada pogledate u situaciju malo dublje, postaje jasno da izdvajanje Đokovića kao da je kriminalac nikada nije zapravo bilo oko zdravlja. Premijer Australije Scott Morrison je iskoristio priliku da na Twitteru pošalje znak publici kako je Đokoviću odbijen ulazak u Australiju jer “niko nije iznad pravila”.

U stvarnosti, Đoković je pratio pravila i dobio medicinsko izuzeće dva nezavisna medicinska borda, Victorijinog Odjeljenja za zdravlje i od Tennis Australije, glavne teniske organizacije u Australiji.

Ovo nije vezano samo za Novaka, ovo je poruka svima nama o tome ko kontroliše. Tirani iz vlade Australije žele da znate da su pravila ono što oni kažu da su, i ako se tome protivite, iz kog god razloga, oni će imati posljednju riječ. Ukoliko uspješni, međunarodno prepozanti sportista može da postane žrtva kršenja ljudskih prava vladajuće klase, svi mogu.”

Peticiju možete da pogledate na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bogojavljenje s Mostarskim tamburaškim orkestrom

Levandovski, Mesi i Salah kandidati za FIFA igrača godine