in

Svijet zavijen u crno: Umro poznati redatelj

Slatka-Tajna.Eu

Umro je Peter Bogdanovich, redatelj kojem su filmovi The Last Picture Show i Paper Moon donijeli reputaciju jednog od najvažnijih filmaša u Hollywoodu ‘70-ih. Imao je 82 godine.

Redatelj je također imao glumačke uloge u serijama poput Obitelji Soprano, u kojoj se pojavio kao psihoterapeut dr. Melfija, Simpsonima, kao i u filmu Kill Bill Quentina Tarantina.

Bogdanovich je preminuo u četvrtak nešto poslije ponoći prirodnom smrću u svom domu u Los Angelesu, rekla je za Hollywood Reporter njegova kći Antonia Bogdanovich.

Peter Bogdanovich rođen je u Kingstonu u New Yorku 1939. godine. Karijeru je započeo kao filmski novinar i kritičar, radeći kao filmski programer u Muzeju moderne umjetnosti, gdje se nizom retrospektiva omilio nizu filmaša stare garde, uključujući Orsona Wellesa, Howarda Hawksa i Johna Forda.
Međutim, njegovo holivudsko obrazovanje počelo je ranije; otac ga je odveo s 5 godina gledati filmove Charlieja Chaplina i Bustera Keatona u Muzej moderne umjetnosti. Kasnije je snimio vlastiti dokumentarac o Keatonu, The Great Buster, koji je objavljen 2018.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Njegov burni privatni život također je često bio u središtu pozornosti. Bilo je tu nekoliko afera – od njegove poznate sa Cybill Shepherd koja je započela tijekom snimanja filma The Last Picture Show, dok je bio u braku sa svojom bliskom suradnicom Polly Platt, do ubojstva njegove djevojke Dorothy Stratten i njegov kasniji brak s njezinom mlađom sestrom Louise, koja je bila 29 godina mlađa od njega.

(express/alo)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Trenera Sarajeva je doveo bivši igrač Željezničara?!

Vijesti iz ekonomije po kojima ćemo pamtiti 2021.:Nevolje u lancu snadbjevanja uzrokuju teškoće za kompanije