in

Sjeverna Koreja neće učestvovati na olimpijadi u Pekingu

Slatka-Tajna.Eu

PJONGJANG – Sjeverna Koreja je obavestila Kinu da neće prisustvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, za šta je u pismu okrivila “neprijateljske snage” i rizike povezane sa kovidom-19.

Zvanični Pjongjang je, takođe, optužio SAD da pokušavaju da spriječe uspjeh Igara, javila je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

“SAD i njihove vazalne snage postaju sve neskrivenije u svojim potezima protiv Kine koji imaju za cilj da spriječe uspješno otvaranje Olimpijade”“, navodi se u pismu Sjeverne Koreje, nazivajući takve poteze “uvredom za duh Međunarodne olimpijske povelje”.

Ostaje, međutim, nejasno da li se pismo Olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta Sjeverne Koreje odnosi samo na sjevernokorejske sportiste, koji, kako navodi Rojters, nemaju pravo da se takmiče nakon što je Sjeverna Koreja suspendovana iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) do kraja 2022. godine pošto nije uspjela da pošalje tim na Olimpijske igre u Tokiju prošle godine, navodeći kao razlog zabrinutost zbog kovida-19.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U pismu se, takođe, kritikuju potezi SAD koje su u decembru najavile da će američki vladini zvaničnici bojkotovati Zimske olimpijske igre u 2022. godini zbog stanja ljudskih prava u Kini, dok su američki sportisti slobodni da putuju u Peking na takmičenje.

Nekoliko drugih zemalja, uključujuću Britaniju, Australiju i Kanadu, takođe je od tada najavilo diplomatske bojkote.

(Tanjug)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

‘ISTRAGA’ OBJAVILA IMENA RUSKIH ŠPIJUNA U BiH I NA KOSOVU: Oficiri GRU-a pod zastavom UN-a…

Jedna scena ga potresla: Aco Pejović plakao na snimanju filma “Toma”