Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se prvi put nakon što je završio u hotelskoj izolaciji u Melbourneu zbog toga što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju.

Već nekoliko dana čeka se prvi komentar Novaka Đokovića. Srbijanski teniser se danas oglasio prvi put i putem Instagram storyja zahvalio se svima koji su mu pružili podršku.

“Hvala mojoj porodici, Srbiji i svim dobrim ljudima širom svijeta koji mi šalju podršku. Hvala Bogu dragom na zdravlju. Osjećam podršku i veoma je cijenim”, napisao je Đoković, a prije toga je čestitao Božić svim vjernicima.

Prethodno se oglasila i njegova supruga Jelena, koja ističe da joj nedostaje porodica na okupu za veliki praznik.

“Sretan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, sretni, sigurni i zajedno s porodicama. Voljela bih da je moja porodica danas na okupu, ali utjeha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva”, poručila je Đoković na Instagram profilu.

Novak Đoković i dalje se nalazi u hotelskoj izolaciji u Melbourneu, u sobi iz koje ne može izaći, a tu će biti sve do ponedjeljka, kada se očekuje konačna sudska odluka o tome da li može ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Podrška slavnom teniseru stiže iz regiona, pa su takon nakon Beograda protesti održani i u Zadru i Nikšiću.