in

Na današnji dan Džeko potpisao za Manchester City, pogledajte kako mu se klub zahvalio

Slatka-Tajna.Eu

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko na današnji dan 7. januara 2011. godine potpisao je ugovor sa Manchester Cityjem, gdje je postao kultna legenda kluba. City ga se ovom prilikom prisjetio na pravi način putem zvaničnog Twitter naloga.

Edin Džeko je 28. avgusta 2011. godine oteo show svim ostalim igračima u pobjedi Manchester Cityja nad Tottenhammom postigao čak četiri pogotka (5-1). City je putem društvene mreže Twitter podsjetio svoje navijače na ovaj trenutak, ali i na činjenicu da su na današnji dan 7. januara potpisali bh. napadača.

Edin Džeko je tada ozvaničen kao veliko pojačanje Cityja u iznosu od 32 miliona eura i to od strane tadašnjeg šefa stručnog štaba Roberta Mancinija.

Manchester Cityju se pridružio nakon sjajnih partija u bundesligaškom Wolfsburgu, gdje je tokom četiri godine boravka postigao 85 golova na 142 utakmice u svim takmičenjima.

The post Na današnji dan Džeko potpisao za Manchester City, pogledajte kako mu se klub zahvalio appeared first on Sportske.ba.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U subotu još hladnije, uz oborine uglavnom na istoku i osobito jugu

JANUAR NA PLAŽI: Kija Kockar u šetnji Alanjom