in

Đokoviću poništena viza, Australija ga odlučila deportirati!

Slatka-Tajna.Eu

Novak Đoković

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković bit će deportiran iz Australije, čini se da je konačni rasplet nevjerojatne drame koja se odigrala danas u zračnoj luci u Melbourneu. Najbolji svjetski igrač je gotovo 10 sati proveo u zračnoj luci u tom gradu, gdje je stavljen u pritvor, a zadnje vijesti govore kako mu je poništena ulazna viza i da će morati napustiti tu otočnu državu!

Višesatno ispitivanje pogranične policije završeno je oko 21 sat po hrvatskom vremenu i Đoković, rekao je australski ministar zdravsta Greg Hunt, nije uspio predočiti odgovarajuće dokaze za opravdano izuzeće od cijepljenja. Njegovi odvjetnici žalili su se federalnom sudu, a tenisač je iz zračne luke do konačnog raspleta prebačen u hotel u Melbourneu, no australski izvori tvrde da je žalba “nemoguća misija”, pa je gotovo izvjesno da će ga ta država onemogućiti u lovu na njegov 10. naslov na Australian Openu. 

Srpskom tenisaču vraćen je nakon ispitivanja mobitel, iako je i dalje ostao u izolaciji i pod nadzorom dva policajca. Nazvao ga je i predsjednik Srbije Vučić, koji mu je izrazio podršku. Viza mu je poništena, javio je i Reuters, potvrdivši i da su se njegovi odvjetnici žalili  na tu odluku australskom sudu, no izgledi da se nešto promijeni su, kako tvrde gotovo svi izvori, praktično nepostojeći.

– Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića, poručio je australski premijer Scott Morrison ranije u srijedu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jako je ljut zbog današnjih događaja bio Novakov otac, Srđan Đoković.

– Novak je bio smješten u posebnoj sobi u zračnoj luci u Melbourneu i nitko nije mogao do njega, rekao je.

– Cijeli svijet se treba pobuniti, ovo je borba za sve!, izjavio je nešto kasnije.

Da je cijela stvar posve kaotična, pokazuje i to da je australski veleposlanik pozvan na konzultacije u Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

Prije današnjih događaja Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu.

Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley istaknuo je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni stručnjaci, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

WATER CHALLENGE SMIJEH DO SUZAAA OBAVEZNO POGLEDAT

Koronavirus u reprezentaciji BiH, ekipa se vraća u Sarajevo