in

Zatvaraju crkvu za vrijeme proslave Crnog Nazarećanina / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filipinska crkva u kojoj se nalazi stoljetna statua Isusa Krista zatvorit će svoja vrata za vjernike na tri dana uoči svoje godišnje svečanosti, rekli su u srijedu svećenici, dok se dnevni broj slučajeva zaraze Covid-19 popeo na tromjesečni maksimum.

Mala bazilika Crnog Nazarećanina bit će zatvorena od 7. do 9. siječnja nakon što je vladina radna skupina za Covid-19 odlučila da predloženi plan za proslavu neće biti efikasan u sprečavanju mogućeg nastajanja klastera, javlja dpa.

Crni Nazarećanin je drvena statua Isusa Krista ovjenčana trnjem i sa križom. Vjeruje se da kip uslišava molitve i želje vjernicima.

Milijuni obično prisustvuju najvećoj godišnjoj procesiji u zemlji u čast Crnog Nazarećanina 9. siječnja. Tijekom događaja, statua se u defileu pronese ulicama oko Male bazilike u okrugu Quiapo u Manila Cityju.

Twitter / Crkva u kojoj se nalazi stoljetna statua Isusa Krista

Procesija je otkazana drugu godinu zaredom, a vjernicima nije dozvoljeno da uđu u crkvu od 7. do 9. siječnja, rekao je otac Douglas Badong, parohijski vikar, na konferenciji za novinare.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dnevni broj slučajeva Covid-19 na Filipinima se povećava nakon Božića zbog povećane mobilnosti i okupljanja, a možda i zbog varijante omikron, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

U srijedu je dnevni broj novih slučajeva Covid-19 dostigao 10.775, što je tromjesečni maksimum, čime je ukupan broj slučajeva u zemlji od početka pandemije dostigao više od 2,87 milijuna, priopćilo je ministarstvo.

Broj umrlih porastao je za 58 na 51.662.

Vjeruje se da su kip Crnog Nazarećanina donijeli španjolski misionari iz Meksika u Manilu 1606. godine. Brod koji ga je nosio zapalio se, ali je nagorena statua ostala i nazvana je Crni Nazarećanin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Idi u p.m.: Tanja Savić prvo opsovala Jovanu Jeremić pa napustila emisiju! (Video)

Ovo je 10 najinovativnijih zemalja u 2021. godini