in

FK Sloboda žestoko odgovorio Sergeju Jakiroviću, traže i objašnjenja!

Slatka-Tajna.Eu


Reakcija na izjavu trenera Zrinjskog


FK Sloboda je reagovao na izjave trenera HŠK Zrinjski, Sergeja Jakirovića.Jakirović je gostujući u jednoj od televizija u Hrvatskoj kazao da je najteže igrati u Tuzli zbog dobacivanja s tribina.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Ima li tenzija na nacionalnoj osnovi? Ne mislim da nas drugačije gledaju u Sarajevu ili Banja Luci. Uvijek su svi korektni. Naš kapetan Bilbija je dijete Borca, igrači se jako poštuju međusobno. Najteže je u Tuzli jer tamo svašta viču, a najveća tenzija je na derbiju s Veležom. Ni derbi Hajduka i Dinama se s time ne može uspoređivati”, kazao je perspektivni trener.

U srijedu je stigao i odgovor iz Slobode u kojoj su pozvali trenera Zrinjskog da objasni na šta se tačno odnosila njegova izjava.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Zbog nedavno objavljenih medijskih tekstova gdje se preneseni stavovi gospodina Sergeja Jakirovića koji trenutno obnaša funkciju šefa stručnog štaba HŠK Zrinjski u kojem u jednom dijelu teksta navodi grad Tuzlu kao mjesto gdje je doživio neugodnosti i netrpeljivosti, objavljujemo saopštenje i pozivamo gospodina Jakirovića da objasni na šta se tačno odnosila njegova izjava.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuGrad Tuzla je uvijek bila i ostat će svjetli primjer zajedničkog života i multikulturalnosti kojim se svi građani Tuzle ponosimo i koju baštinimo. Zbog toga ne dozvoljavamo da se Grad etiketira na način da se ostavlja prostora raznim špekulacijama i intrepretacijama koje mogu dovesti do formiranja pogrešnih stavova o Gradu Tuzla.

Pozivamo sve, a pogotovo javne ličnosti, da u ovo vrijeme tenzija i krize društva, vode računa prije nego što iznesu javno svoje stavove jer mogu imati negativan efekat iako to možda nije prvobitno bilo namjera.

Također, želimo da naglasimo da smo sa HŠK Zrinjski uvijek imali korektne sportske odnose, pune uvažavanja i sigurni smo da će ostati na istom nivou jer ovo smatramo samo nespretnom izjavom pojedinca”, poručili su iz Slobode.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novozaraženih rekordno mnogo, Stožer mora razmotriti situaciju

IMA JE BLAGOSLOV SUPRUGE: Nikola Rokvić želio da se zamonaši i priznao da je bio naporan