in

Evo koju odjeću treba kupovati za broj veću

Slatka-Tajna.Eu

​Nakon pranja pojedina odjeća može se skupiti za jedan broj.

Vjerovatno nema osobe kojoj se nije dogodilo da se omiljeni komad odjeće poslije pranja deformiše. Uprkos uputstvu na etiketama i pažnji zbog delikatnog materijala, dešava se da se i skupa garderoba skupi toliko da onda samo vaša djeca mogu da je obuku.

Stilisti kažu da nije rješenje kupovati zbog toga uvijek veći broj, ali za određenu odjeću to obavezno treba učiniti, posebno ako je od pamuka i vune, piše “Vimens helt”.

Majice

Prema sastavu su najčešće pamučne, pa zato postoji rizik da se tokom pranja smanje za čak 20 odsto. Birajte ih za broj veću. Šira majica ima još jednu prednost – pošto ne prijanja mnogo uz tijelo, neće biti problema sa mrljama od znoja.

Džemperi od vune

Kada kupujete džempere, posebno one od vune, ne dvoumite se kad vam je “malo veći”. To je prava veličina ako želite da ga obučete poslije prvog pranja.

Vuna je takav materijal da pri pranju morate da budete posebno pažljivi

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Lako mijenja boju i formu, a najbrže se skuplja.

Košulje

Košulje od pamuka “skraćuju se” poslije pranja isto kao i pamučne majice, ali problem kod njih je i što se ne može odmah znati na kom mjestu će da se “suze” – kod rukava, oko ramena, u obimu grudi.

Zato je najbolje da kupite broj veću košulju da ne biste došli u nezgodnu situaciju poslije pranja.

Čarape

Udobne i kvalitetne čarape su one pamučne, pa ako želite da vam šav sa pete naliježe na petu, obavezno kupite broj veće, jer će poslije pranja da budu taman, prenosi Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Putnike do piste prevoze u starom vojnom autobusu

Englezi gube još jednog velikog talenta: Poput brata, odlučio je da igra za Njemačku