in

Englezi gube još jednog velikog talenta: Poput brata, odlučio je da igra za Njemačku

Slatka-Tajna.Eu

Felix Nmecha nema dilemu

Njemački nogometni savez (DFB) pregovara s talentovanim Englezom u nadi da će na kraju odabrati Njemačku.




E. Škorić


Engleska i selektor Gareth Southgate bi mogli imati još jedan slučaj Jamala Musiale u svojim rukama, nogometaša Bayerna koji je odabrao da igra za Njemačku iako je imao pravo nastupa i za Englesku.

Sport Bild piše kako je vodstvo Njemačkog nogometnog saveza uspostavilo kontakte sa Felixom Nmechom, mladim reprezentativcem Engleske koji je trenutno član Wolfsburga, a ponikao je u Manchester Cityju.

Nmecha je rođen u Hamburgu 2000. godine i zanimljivo da je upisao tri nastupa za U18 selekciju Njemačke, no potom je zaigrao za U18 reprezentaciju Engleske, a ima i jedan gol na četiri nastupa za U19 selekciju Engleske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On je mlađi brat nešto poznatijeg Lukasa Nmeche, koji je također ponikao u Cityju i danas je standardan u Wolfsburgu, ali i koji ima dva nastupa za seniore Njemačke. Poput brata, nastupao je ranije za mlađe selekcije Engleske.

Lukas je prihvatio da bude član Njemačke, sada tamošnji Savez radi sve da i njegov brat Felix donese istu odluku.

Felix bi najprije igrao za U21 reprezentaciju, no ubrzo bi dobio priliku i u seniorskoj konkurenciji. Navodno je 21-godišnjak već odlučio da igra za Njemačku, što će olakšati posao čelnicima DFB-a.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Evo koju odjeću treba kupovati za broj veću

Addiko zaposlenici paketićima obradovali mališane u Orašju i Novoj Kasabi