in

Novi odlazak iz Čelika, u klubu ostalo još pet košarkaša

Slatka-Tajna.Eu

Večeras je u gradačačkoj Sportskoj dvorani održana utakmica između starih i ljutih protivnika sa velikih terena ali i velikih sportskih prijatelja, što je ovoj noći fudbala u Gradačcu dalo posebnu draž i učinilo da ova utakmica i druženje budu i više od sporta. Sastale su se ekipe NK Zvijezde i ekipa Alfa Modriča sa druge strane, predvođene fudbalerima koji su unazad nepunih desetak godina igrali značajnu ulogu u prvenstvima Premijer lige BiH.

Ekipu Zvijezde činila je najbolja generacija ovog kluba, generacija koja je u tri godine protutnjala Drugom ligom, zatim Prvom ligom F BiH i ubjedljivo ušla u Premijer ligu BiH. Poslije skoro desetak godina našla se ta generacija ponovo u Gradačcu, da se vide, da se druže i da odigraju prijateljsku utakmicu u malom fudbalu. Ponovo su bili na okupu svi oni zbog kojih je stadion Banja Ilidža u Gradačcu bio na svakoj utakmici dupke pun, kada su se bodovi lakše mogli odnositi iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i drugih stadiona nego iz Gradačca.

Bili su tu i Karić, Zukić, Rekić, Jusić, Matić, Ned. Husejnbašić, Delić, Alimanović, Brković, Ćorić, Vasilić, Savić, Smajlović, Omeragić, Nermin Husejnbašić ( organizator ove utakmice i ovog druženja) čak je iz inostranstva stigao Bešlija koji deset godina ne igra fudbal ali se druženju odmah odazvao , dok su u prijateljskoj ekipi Alfa Modriče bili takvi asovi kao Damjanović, Purić, Dugić i fudbaleri koji su obilježili najveće uspjehe ovog kluba.

Ovo je bila noć uživanja u fudbalu, u onom fudbalu koji puni stadione, u potezima i golovima koji se prepričavaju, o drugarstvu i fer igri koja je davno napustila mnoge naše terene, o ne samo fudbalu kao igri, nego nečemu što je i iznad igre. Ovo je bila noć koja vraća vjeru u fudbal, vraća vjeru u ovu najljepšu sporednu stvar na svijetu. Za to su bili zaslužni svi akteri jer u ovom prijateljskom meču nije bio bitan rezultat, mogu samo napomenuti da je pobijedila Zvijezda ali je večeras prevashodno pobijedio fudbal i drugarstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










To druženje se nastavilo i poslije utakmice gdje su obje ekipe uz veseli štimung evocirali uspomene na neka ljepša vremena našeg fudbala a onda su se fudbaleri najsjajnije generacije Zvijezde prepustili druženju, druženju koje su gajili još od onih dana kada su igrali kao jedan za crveno-bijeli dres gradačačke Zvijezde. Bravo majstori, Zvijezda se može ponositi što ste časno i dostojanstveno predstavljali taj klub i biti opravdano ponosna na tu generaciju.

Piše: Suad Krajnović
Foto: Ammar Krajnović

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Snijeg zabijelio sjever Saudijske Arabije

POČELO JE OPUŠTENO: Hana Rodić častila Goranovom golom fotkom