Categories: Sport

Noć fudbala i prijateljstva u Gradačcu

Večeras je u gradačačkoj Sportskoj dvorani održana utakmica između starih i ljutih protivnika sa velikih terena ali i velikih sportskih prijatelja, što je ovoj noći fudbala u Gradačcu dalo posebnu draž i učinilo da ova utakmica i druženje budu i više od sporta. Sastale su se ekipe NK Zvijezde i ekipa Alfa Modriča sa druge strane, predvođene fudbalerima koji su unazad nepunih desetak godina igrali značajnu ulogu u prvenstvima Premijer lige BiH.

Ekipu Zvijezde činila je najbolja generacija ovog kluba, generacija koja je u tri godine protutnjala Drugom ligom, zatim Prvom ligom F BiH i ubjedljivo ušla u Premijer ligu BiH. Poslije skoro desetak godina našla se ta generacija ponovo u Gradačcu, da se vide, da se druže i da odigraju prijateljsku utakmicu u malom fudbalu. Ponovo su bili na okupu svi oni zbog kojih je stadion Banja Ilidža u Gradačcu bio na svakoj utakmici dupke pun, kada su se bodovi lakše mogli odnositi iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i drugih stadiona nego iz Gradačca.

Bili su tu i Karić, Zukić, Rekić, Jusić, Matić, Ned. Husejnbašić, Delić, Alimanović, Brković, Ćorić, Vasilić, Savić, Smajlović, Omeragić, Nermin Husejnbašić ( organizator ove utakmice i ovog druženja) čak je iz inostranstva stigao Bešlija koji deset godina ne igra fudbal ali se druženju odmah odazvao , dok su u prijateljskoj ekipi Alfa Modriče bili takvi asovi kao Damjanović, Purić, Dugić i fudbaleri koji su obilježili najveće uspjehe ovog kluba.

Ovo je bila noć uživanja u fudbalu, u onom fudbalu koji puni stadione, u potezima i golovima koji se prepričavaju, o drugarstvu i fer igri koja je davno napustila mnoge naše terene, o ne samo fudbalu kao igri, nego nečemu što je i iznad igre. Ovo je bila noć koja vraća vjeru u fudbal, vraća vjeru u ovu najljepšu sporednu stvar na svijetu. Za to su bili zaslužni svi akteri jer u ovom prijateljskom meču nije bio bitan rezultat, mogu samo napomenuti da je pobijedila Zvijezda ali je večeras prevashodno pobijedio fudbal i drugarstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







To druženje se nastavilo i poslije utakmice gdje su obje ekipe uz veseli štimung evocirali uspomene na neka ljepša vremena našeg fudbala a onda su se fudbaleri najsjajnije generacije Zvijezde prepustili druženju, druženju koje su gajili još od onih dana kada su igrali kao jedan za crveno-bijeli dres gradačačke Zvijezde. Bravo majstori, Zvijezda se može ponositi što ste časno i dostojanstveno predstavljali taj klub i biti opravdano ponosna na tu generaciju.

Piše: Suad Krajnović
Foto: Ammar Krajnović

Redakcija

Recent Posts

Uz ovaj sastojak vaše staklo će se cakliti kao novo

Borba sa mrljama od vode na staklenim površinama može biti prava muka, ali postoje dva…

28 minuta ago

Drama u Rijeci, Dinamo na pragu nove titule

Fudbaleri Dinama na dobrom su putu da nastave sa dominacijom u Hrvatskoj. Aktuelni šampion je…

37 minuta ago

Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu

Ruski teniser Andrej Rubljov došao je do svoje druge masters titule u Madridu poslije preokreta…

3 sata ago

Rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike

VIŠEGRAD - Višegrad za prvomjaske i vaskršnje praznike bilježi rekordnu posjetu turista i traži se…

4 sata ago

Nevolje u raju: Raskinuo najpoznatniji teniski par

Pukla je velika teniska ljubav između Stefanosa Cicipasa i Paule Badose. Teniski par, najpoznatniji na…

5 sati ago