in

TikTok prestigao Instagram i Facebook po broju preuzimanja u 2021.

Slatka-Tajna.Eu

I nekoliko godina poslije osnivanja ove društvene mreže, popularnost TikToka ne jenjava. Prema izvještaju, najpopularnija aplikacija sa najvećim brojem preuzimanja tokom prošle godine bio je upravo TikTok.

Kako prenosi Nova.rs, Instagram i Facebook su godinama bile najpopularnije aplikacije u skoro svim zemljama svijeta, a iako je djelovalo nemoguće, TikTok je promijenio taj trend.

Facebook i dalje ima najviše korisnika, ali TikTok bilježi veći rast i više preuzimanja na godišnjem nivou.

Kineska platforma za dijeljenje video snimaka je jedina društvena mreža koja nije u vlasništvu kompanije Meta (nekada Facebook) i koja je među pet najviše preuzimanih aplikacija na svijetu.

Najpopularniji i u Americi

TikTok je u 2021. bio najpopularniji i u Americi. Iako je bivši predsjednik SAD Donald Trump pokušao da zabrani tu aplikaciju u SAD i proglasio je “rizičnom za nacionalnu bezbjednost”, to nije spriječilo 94 miliona Amerikanaca da je preuzmu tokom prošle godine.

U Americi je TikTok na prvom mjestu i bio je za oko 30 odsto više preuziman od drugoplasiranog Instagrama tokom prošle godine, čineći kinesku društvenu mrežu najpopularnijom u toj zemlji u 2021.

TikTok je u početku bio platforma na kojoj su korisnici dominantno bili tinejdžeri ili mlađi od 29 godina.

Ipak, tokom 2021. godine, ta situacija je počela da se mijenja. Prema podacima statista, čak 53 odsto korisnika u SAD je starije od 30 godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Taj broj značajno opada u populaciji iznad 50 godina sa svega 10 posto udjela, a broj korisnika između 30-49 godina se skoro izjednačio sa onim od 10-29 godina.

Više od pola milijarde ljudi preuzelo TikTok tokom prošle godine

Pored SAD i Kine, TikTok je i globalno najpopularnija aplikacija.

Ova mreža je preuzeta 656 miliona puta i zauzima prvo mjesto po broju preuzetih aplikacija u svijetu.

I to nije sve. Aplikacija CapCut, koju korisnici TikToka koriste za uređivanje videa, bila je popularnija od muzičkog servisa Spotify.

Rast brži od Facebooka

Pred kraj prošle godine, TikTok je imao milijardu korisnika mjesečno. Ovo je upola manje od Instagrama, na kome je taj broj dve milijarde, ali je TikTok takav uspjeh postigao u veoma kratkom roku.

Facebooku je bila potrebna decenija da dostigne broj korisnika, do koga je TikTok došao za svega par godina.

Iz svega ovoga zaključujemo da će TikTok još dugo biti dominantna društvena mreža na svijetu i da će, po sadašnjim trendovima, možda prestići Instagram i Facebook po ukupnom broju korisnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

GODINA NIJE POČELA DOBRO: Denial Ahmetović u skloništu od tornada

Odustali od bh. reprezentativca, okrenuli se tinejdžerskom čudu