in

Evo koje džinovske biljke će biti najpopularniji dio interijera u 2022. godini

Slatka-Tajna.Eu

Od kako je počela pandemija, kao da smo postali svjesniji značaja biljaka i njihovog opuštajućeg i umirujućeg efekta. U skladu sa tim, trendovi za uređenje doma su postali sve više i više okrenuti upravo ka zelenim kućnim oazama.

Ovo su najveće kućne biljke koje će vladati interijerima:

Fikus Lirata

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House + Plant (@houseplusplant)

Što veći to bolji. U vrtnim centrima možete da kupite već velike primjerke, a nije zahtjevan za održavanje i sa njime će dobro da se snađu i početnici. Puno svjetla i vlažna zemlja uz prskanje svaka tri do četiri dana i to je sve što mu je potrebno. Izrazito je efektan u prostoru, a smjestite ga u saksiju prirodnih zemljanih boja.

Ruber

Jedna od najpopularnijih biljaka posljednjih nekoliko godina je definitivno elastični fikus. Ljubitelji biljaka jednostavno ga preferiraju jer božanstveno izgleda u svakom interijeru, jedna je od onih biljaka koje ćete teško da “ubijete”, a mogu da narastu do impozantnih veličina – dakle imaju sve najbolje predispozicije.

Fikus triangularis

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










View this post on Instagram

 

A post shared by Tylor (@urlocalplantboy)

Kao i ostali fikusi nije previše zahtjevan, a savršeno će da se slaže u svakom kutku vašeg doma. Uz umjereno zalivanje i čišćenje listova zasijaće punim sjajem.

Palma ribljeg lista

Ova palma dobila je naziv zbog svojih neuobičajenih listova koji izgledom podsjećaju na riblji rep. Raste u južnoj Floridi tako da joj odgovara vruća klima i mnogo svjetla. Raste jako velika. pa izgledom podsjeća na tropski bambus. Iako se ne širi jednako brzo kao i on. U zatvorenom prostoru neće da raste toliko visoko, ali hoće opet dovoljno kako bi vaš interijer pretvorila u pravu malu džunglu.

Izvor: Zena.blic.rs

(L. M.)

The post Evo koje džinovske biljke će biti najpopularniji dio interijera u 2022. godini appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Saša Popović Zvezdi Granda iz Tešnja Nerminu Handžiću obećao nešto što nije nikome do sad: Pogledajte nastup mladog Tešnjaka…

STRAŠNO JE ŠTO SE POSLOM BAVE LJUDI BEZ IDEJE: Sloba Radanović ima veliki problem