in

KEMO MALI SNIMIO NOVU PJESMU: „Kralj Kafana“ je posvećena Tomi

Slatka-Tajna.Eu

Pjevač narodne muzike Kemo Mali koji već godinama živi i radi u Frankfurtu, prije izvjesnog vremena snimio je novu pjesmu, ali ne bilo koju. To je pjesma posvećena Tomi Zdravkoviću.

Neponovljivi boem

-Prije nego što će film o Tomi da se pojavi u kinima, uz pomoć Gorana Ratkovića Raleta snimio sam pjesmu „Kralj kafana“ koja je upotpunosti posvećena velikom i neponovljivom boemu na estradi, Tomi Zdravkoviću. Rale je pisao muziku i aranžman, Goran Malešević je pisao tekst, a prateće vokale mi je pjevala Danka Popović Stoiljković urednica i voditeljica na RTV Srbije – kaže Kemo.

Kemo Mali je rođen u Tesliću, a pravo ime mu je Kemal Bajrami i otac je pjevačici Olji Bajrami. Na naše pitanje ko mu je dao nadimak “Mali“, on je odgovorio.

-Kada sam svojevremeno počeo da snimam za diskografsku kuću „Halix“, vlasnik iste Halid Muslimović mi je predložio da mi umjetničko ime bude Kemo Mali i tako je ostalo do danas. Bilo je to 1989. kada sam prvi album snimio za njega.

Na pitanje kako živi, jer estrada baš i ne prosperira danas dobro, Kemo Mali je odgovorio:

-Meni je dobro, rođen sam u pravo vrijeme, kada se puno radilo i dobro zarađivalo, a danas neka se pate. Radio sam kada se posao pjevača cijenio, kada se znalo ko može, ako ne može da pjeva. Danas niko neće da radi kao građevinski radnik, već hoće da bude pjevač. Zbog toga se estrada i toliko sunovratila.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Olja je na mene

Na našu konstataciju da je i njegova kćerka Olja Bajrami pjevačica, a ne prodavačica, Kemo je i na to imao odgovor:

-Da, ali moja Olja ima završenu informatiku, priča perfektno tri jezika, a to su italijanski, njemački i engleski. Ja je iskreno, nisam savjetovao da počne da se bavi pjesmom, ali bila je to njena odluka, valjda povukla na mene. Moja Olja danas živi na relaciji Tuzla- Beograd. Napravila je karijeru, može dobro da živi od pjesme, a i ja je savjetujem sa kim može, a sa kim ne može da sarađuje. Ona je na mene, zna se izboriti sa tigrovima, lopovima, prevarantima, folirantima. Na branim joj ni da se slobodnije oblači, jer to je potrebno na estradi. Čak je i tjeram na to da se slobodnije, izazovnije oblači, da ide u korak sa vremenom. Ne možeš biti pjevačica i ujedno biti bula. Naravno, sve u granicama.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Amidžić šokiran Tanjinim napuštanjem emisije: Ognjen otkrio šta mu je pjevačica rekla prije nego što je izašla iz studija

German Shepherd Owners Guide; From Pup To Pal | Shepped.com