in

Pep, pusti i druge da igraju: Manchester City ubjedljivo najbolji u 2021. godini

Slatka-Tajna.Eu

Niko im nije ni blizu

Manchester City aktuelni je prvak Engleske.




E. Ganibegović


Građani su prethodne sezone završili prvi u engleskoj Premier ligi s 86 bodova, 12 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda i 17 više od Liverpoola koji je branio titulu osvojenu u sezoni 2019/2020.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Cityju jako dobro ide i ove sezone, moglo bi se reći i odlično. Nakon 20 odigranih utakmica godinu su završili na prvom mjestu Premiershipa sa 50 bodova i imaju osam bodova više od Chelseaja koji je na drugom mjestu, odnosno devet od trećeplasiranog Liverpoola.

Ostali su daleko iza i definitivno se neće umiješati u borbu za titulu. Arsenal je 4. sa 35 bodova, West Ham United i Manchester United imaju po 31…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Jedan zanimljiv statistički podatak pokazuje nam ustvari koliko je Manchester City dominantan u Engleskoj. Naime, u 2021. godini viceprvak Evrope osvojio je 110 bodova u Premiershipu. Drugi je Chelsea koji ima 83, dok svi ostali klubovi imaju manje od 80.

Dakle, u drugom dijelu sezone 2020/2021. osvojili su 60 poena uz ovosezonskih 50 i tako uvjerljivo imaju najviše bodova u godini koja je na izmaku, te su i ove sezone veliki favoriti za osvajanje naslova u Engleskoj.

To bi za Pepa Guardiolu bio četvrti trofej prvaka Engleske sa Cityjem, a ima i jedan trofej pobjednika FA Cupa, te je četiri puta osvojio Liga Kup i dva puta Community Shield.

Jedino što mu nedostaje je Liga prvaka, a najbliži osvajanju je bio upravo ove godine kada mu je trofej izmakao u finalu, s obzirom na to da je slavio Chelsea pogotkom Kaija Havertza (1:0).

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trend u 2022. godini: Boja koja će dominirati u uređenju kuhinje

2022. je već stigla