in

Nova godina uz koncerte i vatromete dočekana u Hrvatskoj i Srbiji

Slatka-Tajna.Eu

Građani širom Hrvatske i Srbije dočekali su novu 2022. godinu. Najveća slavlja u Hrvatskoj bila su u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Karlovcu, dok su u Beogradu, srbijanskoj prijestolnici, priređeni koncerti i vatromet.

Brojni građani tradicionalno su se okupili povodom dočeka Nove godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Slavlje u Zagrebu je počelo još u 18:30 sati. U 20:00 sati građane su zabavljali Filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom Queenu, a nakon toga su krenuli i koncerti Filipa Rudana, Lu Jakelić, Igora Drvenkara i ostalih.

Izvor : Marko Prpic/PIXSELL (Zagrepčani Novu godinu dočekali uz Psihomodopop)

Svoju čestitku sa bine na Jelačić placu prvi put je uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Novu godinu građane je uveo popularni bend Psihomodo Pop, a za ulazak u prostor predviđen za gledatelje bila je potrebna COVID potvrda, piše Večernji.hr.

Brojne Petrinjke i Petrinjci novu 2022. godinu dočekali su kao i 2021., izvan svojih domova nakon katastrofalnog zemljotresa koji se dogodio 29.12.2020.

Nekolicina njih okupila se u “Centru novog života” u kontejnerskom naselju na Sajmištu. Ništa drugačija situacija nije bila ni sa stanovnicima Gline, područja koje je također pogodio razoran zemljotres kada i Petrinju.

Splićani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa, na bedemu Cornaru, Perivoju, Zvončacu i Mertojaku s različitim novogodišnjim programima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko 6.500, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert muzičkih grupa Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Uz dočeke u svojim domovima i ugostiteljskim objektima mještani Osijeka su 2022. godinu dočekali na centralnom gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Iako je otkazan organizirani doček Nove godine brojni Karlovčani okupili su se oko muzičkog paviljona na Šetalistu Franje Tuđmana i uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu.

U Beogradu je više hiljada ljudi ušlo u 2022. godinu uz koncerte i vatromet pa je tako slavlje počelo ispred Doma Narodne skupštine nastupom Sare Jo, a nakon nje je koncert održala Marija Šerifović, dok su okupljeni Novu godinu dočekali uz Jelenu Karleušu.

Doček Nove godine organizovan je i na Sava promenadi u Beogradu na vodi, gdje su pored nastupa Gorana Bregovića, Angeline, Cobija i Saše Kovačevića, bili organizovani i višeminutni vatromet i laserski spektakl sa Kule Beograd.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić prethodno je izjavio da proslava Nove godine u Beogradu protiče bez problema i pohvalio se da je Beograd “vjerovatno jedina evropska prijestolnica koja slavi Novu godinu na otvorenom“.

Vesić je građane pozvao da poštuju donesene mjere protiv širenja koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Na sjever BiH dolazi italijanski investitor

Evo koje su države već ušle u 2022. godinu