in

Mirza Varešanović među najozbiljnijim kandidatima za preuzimanje trenerske palice u FK Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu


Bordo tim čeka novog šefa stručnog štaba


FK Sarajevo će u proljetni dio Premijer lige BiH ući sa novim trenerom.



Pred kraj prošle kalendarske godine, Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo postigao je dogovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Goranom Sablićem o sporazumnom prekidu saradnje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon pomenute odluke, dosta se imena spominje koja bi mogla preuzeti trenersko kormilo Bordo tima. Navijači priželjkuju Safeta Sušića, spominje se i Dragan Jović, kao i Faruk Hadžibegić, Bruno Akrapović…

Prema informacijama do kojih je došao naš portal najozbiljniji kandidat za preuzimanje trenerske pozicije u FK Sarajevo je Mirza Varešanović.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Varešanović je bivši proslavljeni fudbaler Sarajeva i bivši bh. reprezentativac. U trenerskoj karijeri vodio je Sarajevo, Velež, Olimpik, U18 reprezentaciju BiH, i Tuzla City, a sa Olimpikom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Do početka priprema za proljetni dio sezone ostalo je još manje od dvije sedmice. Prozivka je zakazana za 10. januar, tako da će u Bordo timu morati što prije imenovati novog trenera, a da li će to biti upravo Varešanović saznat ćemo vrlo brzo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Komentar oko trenutne situacije vezane za izbor novog trenera zatražili smo ranije i od Ivana Kepčije, savjetnika za sport vlasničke grupacije. Međutim, u Titovoj 38b su “zakopčani do grla”.

“Nemamo još komentara, neki drugi put. Lijep pozdrav”, kratko je odgovorio Kepčija na naš upit.

Vremena je malo, a odluka je koliko teška toliko i važna za budućnost ekipe, pogotovo kada se u obzir uzmu apetiti navijača Sarajeva koji su uvijek visoki.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narandžom i čokoladom

PJEVAČI SE POSVAĐALI: Fazlija: Asim je manje poznat; Bajrić: On je ljubomoran na mene