in

Da li se slažete sa timom snova Bosne i Hercegovine?

Slatka-Tajna.Eu

Međunarodna federacija za fudbalsku historiju i statistiku izabrala je idealni tim sastavljen od igrača rođenih u Bosni i Hercegovini. Radi se o udruženju kojeg priznaje FIFA.

Fudbalska reprezentacija BiH je najveći uspeh ostvarila 2014. godine, kada je izborila plasman na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a imala je zaista veliki broj talentovanih igrača koji su sa velikim uspjehom branili boje Jugoslavije.

Od igrača koji su aktivni u idealnom timu se našao samo Edin Džeko koji je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, a mjesta u idealnoj postavi nije bilo za Miralema Pjanić, Emira SpahićaZvjezdana MisimovićaVedada Ibiševića, odnosno Sergeja Barbareza, Ivice Osima, Vahida Halilhodžića, Predraga Pašića, Semira Tucea…

Izvor : REUTERS/Pavel Mikheyev

“Dream team” Zmajeva bi nastupao u 4-4-2 formaciji. Na golu bi se našao Enver Marić koji je svojevremeno bio najbolji golman Jugoslavije i sigurno jedan od najboljih u Evropi. Odbrana je kombinacija legendi Sarajeva i Željezničara. Sa jedne strane Mirsad Fazlagić i Faruk Hadžibegić, a sa druge Josip Katalinski i Mirsad Baljić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U veznom redu bi igrali Safet Sušić i Mehmed Baždarević, reprezentativci bivše Jugoslavije. Na desnom krilu bi igrao Hasan Salihamidžić, a na lijevom, legendarni Blaž Slišković. Napad bi predvodili Dušan Bajević i Edin Džeko.

Princ sa Neretve je dominirao 70-ih godina prošlog vijeka u Veležu i reprezentaciji Jugoslavije, dok Dijamant iz Sarajeva već duže od decenije igra na visokom nivou i sigurno je jedan od najboljih napadača svoje generacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BELMA HUSEIENFENDIĆ: Češće viđam Isaka nego Mahira

Ova četiri horoskopska znaka čeka procvat u 2022. godini