in

Spavate u toploj sobi i muči vas kašalj, evo šta uraditi

Slatka-Tajna.Eu

Hladno vrijeme nekome donosi radost jer ne može da se ugrije, ali jedna stvar je sigurna. Hladno vrijeme, tačnije grijna sezona, sa sobom donose smanjen nivo vlage u vazduhu, što predstavlja potencijalni izvor mnogih problema.

Na radijatore možete staviti posebne posude koje se napune vodom i jednostavno instaliraju na radijator i ne zazimaju mnogo mjesta niti mogu da se prospu.

Uvreženo je mišljenje da vlaga izaziva mnoge zdravstvene probleme i da smanjenje vlage može donijeti samo dobro. Najveća noćna mora svakako je suv kašalj koji nas budi iz sna. Donosimo vam četiri jednostavna metoda kako da spriječite ovu pojavu.

Ovlaživač vazduha

Koristite ovlaživač vazduha. Ovo posebno pogodno zimi kada dogrijavate prostorije u kojima boravite. Neke grijalice imaju u sebi posudu za vodu koja služi baš tome da spriječi suv vazduh. Na radijatore možete staviti posebne posude koje se na napune vodom i jednostavno instaliraju na radijator i ne zazimaju mnogo mjesta niti mogu da se prospu. U krajnjem slučaju, možete na grijno tijelo koje koriste da stavite šerpicu sa vodom. Probajte. Vaše grlo će vam biti zahvalno. Dodajte u to nekoliko kapi ulja mente i dobićete sjajan osvježivač vazduha.

Sklonite grijalice

Izbjegavajte spavanje ispod ili blizu ventilatora i klima uređaja, kao i blizu električnih grijalica, posebno onih koji rade po sistemu izduvavanja toplog vazduha. U njihovoj unutrašnjosti vremenom se nakupi prašina i druge čestice koje tokom noći udišete i zbog toga kašljete.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izbjegavajte sprejeve

Izbjegavajte korišćenje parfema, osvježivača prostorija i drugih sprejeva u prostoriji u kojoj spavate.

Pojedite malo čokolade.

Evo dobrog izgovora da uživate u ovoj namirnici koju svi volimo, a često je okrivljuju za višak kilograma. Čokolada , kakao i mnoge čokoladne poslastice sadrže teobromin, supstancu koje može da smanji aktivnost vagus nerva koji izaziva kašalj.

(Novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izašao iz zatvora, zaklao suprugu, ubio dvije kćeri pa se objesio. Kći objavila znakovitu fotografiju…

Još tri slučaja korone u FK Barselona