in

Posljednje pripreme za ispraćaj 2021.

Slatka-Tajna.Eu

Odbrojavanje do 2022.

Foto: New Africa / Shutterstock

Dok su neki gradovi zbog epidemiološke situacije odustali od središnjih novogodišnjih proslava, drugi će ih ipak održati, ali u skladu s epidemiološkim mjerama, skromnije nego inače. Evo kako se pripremaju Zagreb, Osijek i Rijeka.

Na glavnom zagrebačkom trgu sve je spremno za početak proslave dočeka 2022. U zatvoreni dio moći će doći građani koji imaju COVID potvrde. Građani su se već počeli okupljati, javila je za središnji Dnevnik HRT-a Lucija Judnić. 

I istok Hrvatske priprema se za doček koji je organiziran na središnjem osječkom trgu, gdje su također potrebne COVID potvrde kako bi se moglo doći do ograđenog prostora.

– Pripreme za doček u tramvaju koji stoji na osječkom trgu još traju – ondje se Osječanke mogu doći našminkati ili na frizuru, javio je Marin Ćurić iz Osijeka.

Rijeka je odustala od tradicionalne velike proslave na Korzu, no ipak se slavi na nekoliko manjih lokacija.

– Iako je već bio organiziran i najavljen, novogodišnji koncert Nene Belana na riječkom Korzu ipak je otkazan i to zbog zahtjevnog epidemiološkog okvira koji se tražio za njegovo održavanje. Naime, uz COVID potvrde, trebalo je osigurati i 4 m2 po posjetitelju pa je organizator, Grad Rijeka, zaključio da bi unutar ograđenog prostora moglo stati manji broj ljudi, a veći broj ljudi bi se grupirao izvan ograđenog prostora, što ne bi bilo moguće kontrolirati, pa je organizator odustao od koncerta, javila je Jelena Tomac.

Jug Hrvatske, na kojemu je ovih dana broj novozaraženih dosad najveći, organizira doček na otvorenom. Dio Straduna gdje će biti koncert, ograđen je, a za ulaz su potrebne COVID potvrde.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Stradun se polako puni, u gradu je sve više ljudi, javio je Vicko Dragojević.

Objasnio je da je posljednji dan u 2021. nezapamćeno topao – danas je izmjereno 18°C. U Dubrovniku je, dodao je, otvoreno 10-ak hotela gdje su organizirani dočeci.

Unatoč preporukama i zabrinutosti stručnjaka zbog epidemiološke slike u dalmatinskim županijama, pogotovo posljednjih nekoliko dana, sinjski gradonačelnik Miro Bulj i danas je ponovio svoj poziv cijeloj Dalmaciji da dođe u Sinj na doček Nove godine, i to bez ikakvih ograničenja i mjera.

– Još uvijek je prerano za bilo kakvo okupljanje, to će kasnije krenuti, no već je bio dječji doček Nove godine, potom su se gradom širili zamamni mirisi najukusnije gastro čarolije – sinjskih arambaša, javio je Ivica Đuzel. 

Dodao je da gradonačelnik Bulj danima poziva cijelu Dalmaciju u, kako kaže, slobodni grad Sinj gdje ne vrijede nikakve epidemiološke mjere, a novogodišnja zabava u Sinju neće trajati do dva sata kao u drugim gradovima već do rane zore, najavljuju organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ostajete kod kuće za Novu? Evo što nude domaće televizije / Bljesak.info

Đoković u Španiji trenira sa lopticama za Australijan open