in

Javni poziv za subvencionirana stambena finansiranja za mlade sa područja Općine Novi Grad

Slatka-Tajna.Eu

Bosna Bank International (BBI) i Općina Novi Grad Sarajevo potpisali su novi ugovor o subvencioniranju profitne marže za stambena finansiranja za mlade s područja ove Općine. Javni poziv sa detaljima na koji način aplicirati objavljen je u dnevnim novinama i na web-stranicama BBI banke i Općine Novi Grad.

Naime, mladi iz Općine Novi Grad Sarajevo koji još uvijek nisu riješili stambeno pitanje imaju priliku to učiniti po povoljnim uslovima finansiranja uz subvenciju profitne marže za prvih pet godina otplate finansiranja.

Za finansiranje po uslovima iz ovog Ugovora mogu aplicirati mladi s prebivalištem na području Općine Novi Grad Sarajevo, starosti do 35 godina, koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog finansiranja koje utvrđuje finansijska institucija (banka), a koji prvi put rješavaju stambeno pitanje. Detaljne informacije o uslovima za apliciranje objavljene su u dnevnim novinama i na web-stranicama https://bbi.ba i https://www.novigradsarajevo.ba/.

Ovo je mjera koju Općina Novi Grad provodi u saradnji sa BBI bankom kako bi mladim ljudima olakšala stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela profitne marže na stambeno finansiranje u prvih pet godina otplate.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVE SIJA ZBOG NOVE GODINE: Ljuba i Katarina Perućica otvorili vrata svog doma

NISAM ZA EKSPERIMENT: Bane Mojićević neće na Eurosong ni u rijaliti