in

Bosnalijek osigurao novogodišnje paketiće djeci iz Centra „Duga“ u Kulen Vakufu

Slatka-Tajna.Eu

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda Bosnalijek, u sklopu obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, uručio je donaciju Centru za nezbrinutu djecu „Duga“ iz Kulen Vakufa.

Svim štićenicima Centra osigurani su novogodišnji paketići, a donirana su i dezinfekciona sredstva te paketi sa dodacima prehrani. Također, Bosnalijek je od Centra „Duga“ kupio i novogodišnje čestitke koje se tradicionalno dostavljaju poslovnim partnerima.

Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga“ izgrađen je 1999. godine kada je i počeo sa radom. Osnovni cilj Centra „Duga“ je zbrinjavanje djece starosne dobi od rođenja do šest godina, koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite, te pomoć i podrška djeci u njihovom psiho-motornom razvoju.

U Centar „Duga“ u protekle 22 godine primljeno je 329 djece, a 308 je po rješenju za socijalni rad prešlo u druge oblike zbrinjavanja, od čega je 106 vraćeno u biološke porodice. Usvojeno je 138 djece, dok su 64 djeteta zbrinuta u drugim ustanovama.
Bosnalijek će i u narednom periodu nastaviti podržavati Centar „Duga“ u misiji pružanja podrške djeci bez roditeljskog staranja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Negator genocida Greif tvrdi da mu Njemačka nije dodijelila orden jer je Jevrej

Nikad bolja čestitka za Novu godinu: Fiorentina oduševila svoje navijače novim pojačanjem!