in

Tuchel odustao od borbe za titulu: Kako da budemo u igri za prvaka?

Slatka-Tajna.Eu

Nijemac iskren

Londonski Chelsea napravio je jučer veliki kiks.




M. Šljivak


Foto – EPA



Bod sa Stamford Bridgea odnio je Brighton pogotkom Dannyja Welbecka u nadoknadi meča (1:1), pa u novu godinu Plavci ulaze s osam bodova manje od vodećeg Manchester Cityja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Menadžer londonskog tima Thomas Tuchel bijesan je zbog dešavanja u engleskom fudbalu i po njemu je trka za prvaka gotova i tvrdi da Chelsea nije u igri.

“Kako ćemo biti u igri za titulu? Imamo sedam igrača koji su pozitivni na Covid i još pet-šest koji su van terena na nekoliko sedmica. Kako da se borimo za titulu?”, pita se Tuchel.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I pred ovaj meč njemački stručnjak je žestoko kritikovao rukovodstvo Premiershipa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tuchel je istakao kako ne može da razumije zašto je Premiership jedina liga gdje više ne postoji pravilo od pet izmjena.

“Volimo igrati tokom zime i to što smo jedina liga gdje se igra u ovom periodu, ali potrebna nam je i zaštita od strane lige”, rekao je Tuchel i nastavio je:

“Ne mogu da razumijem. Jedina smo liga na svijetu koja se igra tokom zime i jedina smo liga s tri izmjene u ovom teškom periodu Covida”.

“To nema nikakvog smisla. Situacija je zabrinjavajuća. Imamo povrijeđene igrače, igrače koji su pozitivni. Našli smo se u čudnoj situaciji i ne znam zašto nemamo pet izmjena ko svi drugi. Treba nam više zaštite”, rekao je Tuchel.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DONIJETA ODLUKA O PRIVREMENOM FINANSIRANJU INSTITUCIJA BiH

BEZOBRAZNA U ČIPKI: Nives Celzijus pretjerala