in

“To pitanje je nepoštovanje za Afriku, da li biste to pitali nekog evropskog fudbalera?”

Slatka-Tajna.Eu


Haller se naljutio zbog pitanja o AFN


Ovih dana uveliko se piše o Afričkom kupu nacija, te se postavlja pitanje da li klubovi trebaju pustiti igrače da idu na ovo takmičenje.



Afrički kup nacija igra se od 9. januara do 6. februara zbog čega će neki evropski klubovi biti u tom periodu bez nekih od svojih najboljih fudbalera.

Ovi klubovi su žestoko kritikovali organizatore takmičenja i poručili da nema smisla da se to igra u sred sezone, a čak su neki pokušali zabraniti odlazak svojim igračima na AFN, ali nisu uspjeli.

Na ovo takmičenje ide i jedan od najboljih igrača Ajaxa, Sebastien Haller, koji je u dosadašnjem dijelu sezone na 24 meča zabio čak 22 gola.

Haller je dobio poziv selektora Obale Slonovače, a jedan od novinara postavio mu je pitanje da li će se odazvati na ovaj poziv ili će ostati u nizozemskom klubu što je itekako naljutilo napadača Ajaxa.

“Takvo pitanje pokazuje nepoštovanje prema Africi. Da li biste li postavili ovo pitanje nekom evropskom igraču pred početak Evropskog prvenstva? Naravno da ću se odazvati i igrati na Afričkom kupu nacija”, rekao je Haller.

Haller je za Obalu Slonovače debitovao prije godinu dana, te je uspio upisati osam nastupa i postići tri gola.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

NA NOVOGODIŠNJEM SNIMANJU: Siniša Medić nosao Lepu Lukić pa je ljuljao

KORAK ISPRED VREMENA: Branka uvodi modne trendove