in

Opravdanje mostarskog proračuna: Dala bi jadna majka da ima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa sedam glasova protiv, jednim glasom sudržanim usvojen je proračun Grada Mostara.

”Dala bi jadna majka da ima”. Ovim je riječima proračun za 2022. godinu komentirao predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Rekao je kako je ovo ”najpregledniji proračun” dok su se pak vijećnici bunili da se u nekim stavkama proračuna neke stvari ne mogu iščitati.

Proračun ”iz ćoše”

U raspravi o proračunu, između ostalog, moglo se čuti kako bi se trebalo pobrinuti o financiranju liječenje neplodnosti, o tome kako treba povećati stavke za lutkarska kazališta u Mostaru ali i za filmsku umjetnost. Trebalo bi, smatraju neki vijećnici, uložiti u reciklažna dvorišta, poboljšati uvjete sportašima, mostarskoj sigurnoj kući.

Foto: Bljesak.info / 

Pohvaljena su veća izdvajanja za kulturu, a stranke većine u Vijeću su hvalile proračun zbog čega ih je oporba prozvala da sipaju ”ode radosti”.

Čulo se i kako je stavka za Gradsko vijeće prevelika i kako vijećnici ”ne vrijede milijun maraka” i zamjeralo se na iznosu političkim strankama i kako se proračun dogovarao ”u ćošama Vijećnice”.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako se slaže da je političkim strankama dato previše ali da gradski vijećnici vrijede.

Fantastični prijedlozi

”Svi su vam amandmani divni. Niti na jedan ne mogu reći da nema smisla, ali ne možemo svima udovoljiti”, rekao je Kordić poručivši pojedinim vijećnicima kako su im neki prijedlozi fantastični.

Foto: Bljesak.info / 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rekao je kako je u popisu radnih mjesta ”siva zona” i da će se sistematizacija naći na dnevnom redu uskoro i da će proces usklađivanja i nove sistematizacije trajati ”jedno pola godine”.

Prvi projekt koji će se implementirati kroz pomoć britanskog veleposlanstva, rekao je Kordić, bit će područje Trimuše i partizanskog spomen-groblja.

Potvrdio je da će se u ”priču oko olimpijskog bazena” uključiti i Olimpijski savez BiH.

Peglanje grada

”Godina 2022. je ona u kojoj će Grad Mostar kapitalizirati rad iz ove godine. Na moje razočarenje sve zahtjeva dodatnu priču i to traje i traje. Mi smo negdje pred početkom realizacijom svih tih stvari”, rekao je Kordić i dodao kako je ugovoreno devet milijuna KM dogovoreno projekata u urbanizmu.

Foto: Bljesak.info / 

”Idemo grad popeglati u 2022. godini”, rekao je Kordić.

”Proračun nije sveto pismo koje se neće mijenjati. Već u trećem mjesecu ćemo morati raditi tehnički rebalans i nadam se da će se naći dodatna sredstva. Ne bih htio najavljivati spektakularne stvari u sljedećoj godini”, rekao je i dodao kako će 2022. doći ”neke ozbiljne tužbe”.

Kordić kaže kako će se povećanje plaća u Gradu Mostaru dogoditi onda kad se uspiju povećati prihodi.

Suzdržanost – Odbijeni svi amandmani

Svi amandmani su ”utemeljeni i kvalitetni” ali su odbijeni. O njima će se, kako je rekla glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, voditi računa u budućem rebalansu.

Amandmani su odbijeni na način da je većina bila suzdržana.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica

NA NOVOGODIŠNJEM SNIMANJU: Siniša Medić nosao Lepu Lukić pa je ljuljao