in

Oduzet duhan vrijedan 113.900 KM / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Oduzeti duhan

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija u saradnji sa policijskim službama BiH oduzeli su 670 kg sitno rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 113.900 KM.

Ovlaštena službena lica UIO iz Regionalnog centra Sarajevo u suradnji sa policijskim službenicima SIPA-e, te uz asistenciju policijskih službenika PS Olovo, PS Hadžići i PS Vitez, u tri odvojene akcije na području opština Hadžići, Vitez i Olovo, izvršili su oduzimanje 670 kg sitno rezanog sušenog duhana.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UNO i bila je namjenjena za dalju prodaju na “crnom tržištu” na području Grada Sarajeva.

Oduzimanje je izvršeno od fizičkih lica, te će protiv osumnjičenih lica inicijala B.S. iz Širokog Brijega i M.K. iz Brčkog biti podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a., Krivičnog zakona BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vrijednost privremeno oduzete trošarinske robe iznosi 113.900,00 KM.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MOJ NOVI DEČKO: Hana Rodić pokazala kako izgleda Goran Juranec

Lukaku se izvinio navijačima, navijači: Džeko je naš napadač