in

Magoda otkrio šta posjetitelje u novogodišnjoj noći očekuje na Bjelašnici

Slatka-Tajna.Eu

Iako je javni doček Nove godine u Sarajevu otkazan, sadržaja ipak, čini se, neće nedostajati, barem na planinama. Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, predstavio je za N1 planirane aktivnosti za doček 2022. godine na planini Bjelašnici i Trebeviću. Najavljuje kako posjetitelje očekuje niz zabavnih sadržaja i spektakularan vatromet, no zabave neće faliti ni u narednim zimskim mjesecima – januaru i februaru.

Dok građane i turiste u drugim većim bh. gradovima, poput Mostara i Banjaluke očekuje javni doček Nove godine, koji, u Mostaru, primjerice počinje već u podne posljednjeg decembarskog dana – u glavnom bh. gradu nema sličnih planova.

Ipak, zabave neće faliti nadomak Sarajeva, na olimpijskim ljepoticama, a predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašava kako se planinama time vraća zabavni karakter, a sve poštujući epidemiološke preporuke.

“Najveći fokus smo stavili za outdoor promociju. Ispoštovali smo preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Svjetske turističke organizacije koje preporučuju boravak na otvorenom. Ono što je godinama manjkalo u KS jeste zabavni karakter na našim planinama”, govori Magoda.

Naglašava kako ove godine to neće biti slučaj.

“Na lokalitetu Bjelašnice i Trebevića imat ćemo niz zabavnih sadržaja. Tokom januara i februara svakog petka, subote i nedjelje imat ćemo jednu od zabavnih grupa, a radi se o stvarno ozbiljnim i zvučnim imenima. To govori koliko smo u tom segmentu otišli daleko”, ističe predsjednik Turističke zajednice KS.

Doček Nove godine na skijama

Za sutrašnji dan na Bjelašnici je planiran doček Nove godine na skijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“To je projekat koji radimo sa kompanijom ZOI 84. Posjetioci Bjelašnice imat će noćno skijanje do 2 sata ujutru. Na lokalitetu Babinog dola bit će zabavni sadržaj – DJ će puštati muziku, imat ćemo spektakularan vatromet, to vam ekskluzivno najavljujem. Podižemo kritetije”, poručio je Magoda.

Kakvi su planovi Sarajlija za novogodišnju noć?

Podsjećamo, novogodišnji doček u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je otkazan zbog epidemioloških okolnosti, a novac će biti upućen za liječenje djece oboljele od raka.

Epidemiološka situacija je samo jedan u nizu razloga zbog kojih nam Sarajlije odgovaraju kako će najluđu noć provesti u toplini vlastitog doma.

Evo šta su nam imali reći o svojim planovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

TEA TAIROVIĆ: Ne brojim bakšiš

Kina zabranila tetoviranje fudbalskim reprezentativcima